Marktintroductie van PlasticRoad

Marktintroductie van PlasticRoad. Foto van de prefab wegconstructie
De PlasticRoad zal in eerste instantie worden ingezet als fietspad, parkeervak, perron en trottoir | Foto: PlasticRoad

Op 20 mei 2021 is de officiële marktintroductie van PlasticRoad. Na succesvolle pilots in Zwolle, Giethoorn en Mexico-Stad is PlasticRoad nu klaar voor industriële productie en verkoop. Tijdens een livestream presenteert Plastic Road zijn vernieuwde product en licht het bedrijf toe waarom het een interessante infrastructuuroplossing is.

Het Plastic Road concept bestaat uit een prefab, modulaire en holle wegconstructie met regenwaterberging, gemaakt op basis van gerecycled kunststof.

Innovatief

Door de prefab-productie, het lage gewicht en de modulaire opbouw van de PlasticRoad is de aanleg en het onderhoud sneller, eenvoudiger en efficiënter uit te voeren ten opzichte van traditionele wegconstructies. Daarbij is de milieubelasting minder, door het hergebruik van grondstoffen en de kleinere inzet van transport en materieel. Er is tenslotte minder graafwerk nodig, wat een aanzienlijke kostenreductie inhoudt. De constructie won in 2019 de InfraTech Innovatieprijs in de categorie Product. Inmiddels is de start-up, opgericht vanuit VolkerWessels en Wavin, uitgegroeid en opgeschaald tot een zelfstandig bedrijf.

Subsidie

Het ministerie van Economische Zaken verstrekte PlasticRoad vorig jaar een subsidie ter waarde van 700.000 euro om de circulaire en klimaatadaptieve wegconstructie in productie te kunnen nemen. Deze Topsector Energiesubsidie hielp bij het opstarten van de industriële productie van de modulaire PlasticRoad-elementen in de productielocatie in Hardenberg.

Launch event

Met een online feestelijk en informatief launch event wordt de marktintroductie van PlasticRoad gemarkeerd. Het evenement ‘Op weg met PlasticRoad’ vindt plaats op donderdag 20 mei van 14:00 – 15:15 uur. Via YouTube is het event live te volgen.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Volker Wessels-site.

Lees meer infra nieuws of bekijk onze andere platformen voor industrie nieuws of water nieuws uit de watersector.