©RKeus

Tunnelboormachine Gaia is gestart met het boren van de tweede tunnelbuis in de Rijnlandroute, een ondergrondse reis van 2,25 kilometer.
Nadat Gaia was ingezegend, bouwde aannemerscombinatie Comol5 de tweede week van mei de eerste tunnelringen in de startconstructie. Vandaag boorde de tunnelboormachine door de wand van de bouwkuip heen, waarmee het boren daadwerkelijk is gestart.

Volg de boor!
Vanaf nu is de voortgang van het boorproces weer te volgen via www.volgdeboor.nl. De route gaat onder de Vliet, de monumentale Zilverfabriek, het landgoed Berbice, de sportvelden, de spoorlijn en de hoogspanningsmasten door. Een spannende reis die dit najaar eindigt bij de ontvangstschacht, bij de Stevenshof in Leiden.

RijnlandRoute
Het project RijnlandRoute is een nieuwe weg tussen Katwijk – via de A44 – en de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en draagt bij aan een betere doorstroming in de regio Holland Rijnland, met name rondom Leiden en Katwijk.
Het eerste deel van de RijnlandRoute, waaronder de aanleg van de N434 met de boortunnel, wordt gebouwd door aannemerscombinatie Comol5.