Behalve het aanpassen en/of bijplaatsen van 4000 verkeersborden door heel Nederland, had Rijkswaterstaat ook de handen vol aan het afplakken van circa 5500 hectometerbordjes (foto: Rijkswaterstaat).

Rijkswaterstaat is klaar met het aanpassen van de verkeersborden langs alle snelwegen in Nederland. Sinds 16 maart geldt in heel Nederland tussen 06.00 uur ’s ochtends en 19.00 uur ’s avonds een maximumsnelheid van 100 km/h. In de avond en nacht mag op ruim 60 procent van de snelwegen nog steeds 130 km/h gereden worden.

Met het aanpassen van de maximumsnelheidsborden is een einde gekomen aan een complexe operatie waaraan de afgelopen weken honderden mensen hebben meegewerkt. Het aanpassen is volgens planning verlopen, meldt Rijkswaterstaat. Op donderdag 12 maart startte Rijkswaterstaat na de avondspits met het zichtbaar maken van de nieuwe maximumsnelheid overdag. Dat was in feite de finale van een periode waarin een hoop werk is verzet. In totaal heeft Rijkswaterstaat 4000 verkeersborden door heel Nederland aangepast en/of bijgeplaatst. Daarnaast zijn circa 5500 hectometerbordjes afgeplakt en zijn de nodige ict-aanpassingen gedaan. Omdat tijdens de werkzaamheden in veel gevallen een deel van de weg moest worden afgezet, is er zoveel mogelijk in de avond en nacht gewerkt. Daarmee kon de hinder voor weggebruikers tot een minimum beperkt blijven.