Dit jaar zullen er geen rijen staan voor de toegangsdeuren van Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen (foto: EasyFairs).

Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen gaan in 2020 niet meer door. Dat laat Easyfairs, de organisator van beide evenementen, weten. De beurzen waren eerder al van hun oorspronkelijke data in maart verplaatst naar 16, 17 en 18 juni. De annulering is uiteraard een gevolg van de coronacrisis. Door het verbod op bijeenkomsten tot 1 juni, de huidige ontwikkelingen en onzekerheid over de maatregelen na 1 juni, zal medio juni geen betrouwbaar moment zijn voor een vakbeurs, zo stelt Easyfairs.

Na uitgebreid overleg met exposanten en andere stakeholders is besloten dat een verplaatsing naar het najaar 2020 ook geen optie is vanwege de verzadigde (beurs)agenda. De eerstvolgende editie van Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen zal daarom plaatsvinden op 23, 24 en 25 maart 2021.

Stil en verlaten
Esther Rodenburg, event manager, legt namens Easyfairs uit: “Inmiddels gaat Nederland zijn vierde week van coronabeperkingen in. De hallen zijn stil en verlaten. Heel onwerkelijk zo midden in het hoogseizoen van beurzen. We kijken uit naar de tijd dat we elkaar weer mogen ontmoeten en samen met de markt inhoud kunnen geven aan deze fantastische evenementen. Maar deze crisis is uitzonderlijk en dat moment laat zich moeilijk voorspellen. Duidelijk is dat juni te vroeg komt voor elk groot evenement. We zien het als onze verantwoordelijkheid om de Nederlandse watersector optimaal bij elkaar te brengen tijdens hun jaarlijkse netwerkmoment. Sinds de laatste update van premier Rutte hebben we als team veel tijd besteed aan het afwegen wat de beste oplossing is, niet alleen voor Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen, maar voor de industrie als geheel. De waterprofessionals moeten in deze uitdagende tijd de ruimte krijgen voor hun werk aan de vitale waterinfrastructuur. Daar ligt de focus van de watermarkt en die ruimte willen we geven.”

Volle agenda in het najaar
Rodenburg: “Verplaatsen naar het najaar was helaas ook geen optie. We vinden dit jammer, want we denken dat het belangrijk is om als markt veerkracht te tonen en zich zo snel als mogelijk weer te herpakken. Een vakbeurs is dan een ideaal moment om de verbindingen te maken en de uitdagingen aan te gaan. Veel exposanten en partners geven aan dat hun agenda het gewoonweg niet toelaat. Er stonden al veel evenementen gepland en er zijn veel events naar het tweede deel van 2020 verplaatst. We maken deze beslissing met pijn in ons hart en hopen op begrip van alle betrokkenen, maar we willen ervoor zorgen dat onze bezoekers, exposanten, partners en sprekers een event bijwonen die op zijn best zal zijn. Zelf willen we natuurlijk ook alleen top-evenementen organiseren voor deze community. Daarom de belofte om er samen in 2021 de beste editie tot nog toe van te maken.”

Gratis hapje en drankje
Het event is na voorinschrijving gratis te bezoeken op 23, 24 en 25 maart 2021 in Evenementenhal Gorinchem. Bezoekers profiteren tijdens het beursbezoek onder meer van een gratis hapje en een drankje. Meer informatie: www.aquanederland.nl.