Veilig naar de Vakbeurs: #laatonszakendoen

Foto: Veilig naar de Vakbeurs

De vakevenementensector wil voor 1 juli duidelijkheid hebben over hun mogelijkheden om dit najaar weer open te kunnen. Met het protocol ‘Veilig naar de Vakbeurs’ is dat verantwoord, zo stelt de sector. Door het gebrek aan onderscheid tussen festivals en vakbeurzen staan direct 61.000 banen en 4,4 miljard euro omzet op het spel.

“Vakbeurzen zijn onvergelijkbaar met dancefeesten, concerten en festivals”, aldus Peter Groot, initiatiefnemer van ‘Veilig naar de Vakbeurs’ en het veiligheidsprotocol voor vakbeurzen. “Vakbeurzen worden georganiseerd in grote goed geventileerde hallen, waar bezoekersstromen gemaximeerd en gespreid worden. Zo zijn vakbeurzen veel meer te vergelijken met de IKEA, Gamma of een tuincentrum, en die mogen wel open.”

Gegarandeerd veilig
De vakevenementensector heeft begin mei een protocol ingediend met aanvullende maatregelen bovenop de RIVM richtlijnen. De sector benadrukt dat zij experts zijn op het gebied van bezoekersstromen en als geen ander de veiligheid van bezoekers kunnen garanderen.
Groot: “Vakbeurzen hebben maandenlange voorbereidingstijd nodig, dus om nog iets van het najaar te kunnen maken, hebben we liever vandaag antwoord dan morgen. In Duitsland begrijpen ze dat, daar zijn vakbeurzen weer geopend.”

Initiatief ‘Veilig naar de vakbeurs’
‘Veilig naar de vakbeurs’ is een initiatief van Good! Events & Media en is ondertekend door bijna 600 bedrijven uit de zakelijke evenementensector. Meer informatie staat op de campagnesite https://www.veilignaardevakbeurs.nl/