Tweede tunnelbuis RijnlandRoute gereed

Foto: Fred Leeflang

De tweede tunnelbuis voor de RijnlandRoute is klaar! Op 1 septmeber zag tunnelboormachine Gaia na 3,5 maand boren onder de grond weer het daglicht, maar liefst een maand eerder dan gepland. De tunnelboormachine legde een traject af van 2.250 meter, vanaf het startpunt bij de A4 tot aan het eindpunt bij de Leidse wijk Stevenshof (A44).

Boren onder bijzondere objecten
De boortunnel ligt in een tracé met een aantal bijzondere panden en objecten, zoals het Rijn-Schiekanaal (de Vliet), de monumentale Zilverfabriek en landgoed Berbice, de TenneT hoogspanningsmasten en de spoorlijn Amsterdam – Rotterdam. Vlak voor aankomst is de bouwkuip op het eindpunt onder water gezet, om tegendruk te bieden tegen het grondwater buiten de bouwkuip. In de dagen voorafgaand aan de aankomst van de boor is het waterniveau stapsgewijs teruggebracht. Het gigantische graafwiel met een diameter van 11 meter en de volgwagens van 100 meter lang worden in de komende weken gedemonteerd en over de weg afgevoerd.

24/7 aan het werk
In dertien maanden bouwde het boorteam van Comol5 twee tunnelbuizen van meer dan 2 kilometer lang. Ruim 2.000 ringen werden gebouwd, bestaande uit 15.000 betonnen segmenten van 9.000 kilo per stuk. Zestig mannen uit meer dan twintig landen bouwden ondergronds aan de tunnel van de RijnlandRoute. De teams wisselden elkaar af in ploegendiensten en hielden tunnelboormachine Gaia 24 uur per dag draaiende, 7 dagen per week. Alleen tijdens de kerstdagen was er een korte break, maar zelfs dan waren er mensen aan boord om de druk ondergronds in de gaten te houden. Thomas Schubert, projectmanager Boortunnel bij Comol5: “We hebben de tunnel gebouwd in een uitdagende omgeving. Een topprestatie van het hele team ondanks alle uitdagingen met Covid-19. De aanleg van een tunnel is echt teamwerk, ik wil mijn dank uitspreken aan alle collega’s die hieraan bijgedragen hebben!”

Afbouwen
De twee tunnnelbuizen zijn nu geboord maar voordat het eerste verkeer door de tunnel kan rijden moet er nog veel gebeuren. De afbouw van de eerste tunnelbuis is in mei 2020 gestart. Zodra Gaia gedemonteerd is begint ook de afbouw van de tweede tunnelbuis. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het bouwen van dwarsverbindingen tussen de twee tunnelbuizen. Dwarsverbindingen zijn ruimtes waar straks in geval van een calamiteit de weggebruiker kan vluchten naar de andere, veilige tunnelbuis. De bouwer plaatst kabelkokerelementen, waar de kabels & leidingen komen voor de tunneltechnische installaties. Daarna vult men de naastgelegen ruimte aan met grond en kan er worden geasfalteerd. Tenslotte worden de tunneltechnische installaties geplaatst, bestaand uit 54 systemen, zoals de brandmeldinstallatie, het camerasysteem en de noodtelefoons.

 

Over de RijnlandRoute
De tunnel in de N434 is onderdeel van het project RijnlandRoute. De RijnlandRoute is een nieuwe weg (N434) tussen Katwijk – via de A44 – en de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en draagt bij aan een betere doorstroming in de regio Holland Rijnland, met name rondom Leiden en Katwijk. Het eerste deel van de RijnlandRoute inclusief de boortunnel wordt gebouwd door Comol5, een internationale combinatie van de TBI-ondernemingen Mobilis en Croonwolter&dros, Vinci Construction Grands Projets en Dimco.

www.rijnlandroute.nl