Rijnlandroute: aansluiting Leiden-West/A44 gereed

aansluiting Leiden-West, luchtfoto
De aansluiting Leiden-West op de A44 | Foto: RijnlandRoute

Op 13 september is de definitieve situatie bij aansluiting Leiden-West op de A44 in gebruik genomen. Hierbij is de tijdelijke gevlochten diamantaansluiting in slechts één weekend teruggebouwd.

In de definitieve verkeerssituatie komt verkeer van en naar verschillende richtingen samen: Amsterdam, Den Haag, Katwijk en Leiden. De nieuwe inrichting scheidt verkeersstromen zoveel mogelijk van elkaar. Zo kan het verkeer beter doorstromen. De belangrijkste wijziging is dat afrit 8 (zowel vanuit Amsterdam als Den Haag) uit twee delen bestaat, waarbij verkeer naar Katwijk en Leiden beiden hun eigen afrit krijgen. Op deze manier hoeft er minder verkeer te kruisen en is er meer capaciteit om het verkeer af te wikkelen.

A44 verbreed

De afgelopen drieënhalf jaar kenmerkte zich door de verschillende fasewisselingen. Met zo min mogelijk verkeershinder is de A44 verbreed, inclusief de nieuwbouw van de viaducten Plesmanlaan, Ommedijkseweg en Robert Boyleweg en de brug over de Oude Rijn. Bij de aansluiting zijn nog wat werkzaamheden af te ronden. De aannemer moet laatste deklaag nog op het wegdek aanbrengen. Bij afrit Leiden-Zuid volgen ook nog asfaltwerkzaamheden.

Deze video van de provincie Zuid-Holland toont de  nieuwe verkeersituatie

 

>  Lees hier meer infra-nieuws