Provincie Noord-Holland gunt onderhoud N239 aan KWS

Herinrichting N239 - impressie van de toekomstige rotonde bij Langereis
De rotonde die het kruispunt bij Langereis in de N239 zal vervangen | Beeld: KWS

Provincie Noord-Holland heeft de officiële gunning voor het werk ’Trajectbenadering N239, gedeelte N242 – A7’ verleend aan KWS Infra Amsterdam-Utrecht. KWS is hiermee verantwoordelijk voor al het onderhoud aan de N239 tussen de Nieuwe Niedorp en de A7.

Binnen het project valt ombouwen van de kruispunten bij Langereis en bij de Zuiderzeestraat tot rotondes. Tevens vindt herinrichting plaats van de t-splitsing bij de Alkmaarseweg, zodat deze fietsvriendelijker wordt. Daarnaast legt KWS een nieuwe fietsbrug aan én voert het bedrijf betonreparaties uit aan het kunstwerk naast de toekomstige fietsbrug over de Ringsloot.

Strakke fasering

KWS is naast alle GWW-werkzaamheden verantwoordelijk voor het ontwerp van de rotondes van deze strak gefaseerde opdracht. Het ombouwen van de twee kruispunten tot rotondes, het plaatsen van de fietsbrug én de betonreparaties aan het kunstwerk gebeuren allemaal binnen twee weekenden! De strakke tijdplanning is het antwoord op de nadrukkelijke wens van de  opdrachtgever om hinder voor de omgeving minimaal te houden. De fasering was dan ook één van de onderdelen die bij de aanbesteding zwaar heeft gewogen. KWS scoorde bovendien op de kwantificering van de omvang van de betonreparaties aan de brug en de visie op omgevingsmanagement en samenwerking.

Meer informatie

>  Lees meer over dit project op de projectwebsite van de provincie N-H