Arcadis heeft raamcontracten verworven van de provincie Utrecht voor ingenieursdiensten verkeerskundig adviesdiensten (foto: Arcadis).

Ontwerp- en consultancybureau Arcadis heeft twee raamcontracten verworven van de provincie Utrecht. Een voor ingenieursdiensten met opdrachten vanaf 75.000 euro en een voor verkeerskundige adviesdiensten. De looptijd is twee jaar, met een optie tot verlenging met nog eens twee jaar. Dat maakte Arcadis op 17 maart bekend, zonder financiële details te vermelden.

Bij het contract rondom de ingenieursdiensten gaat het bijvoorbeeld om het ontwerpen van auto- en vaarwegen, het maken van planstudies bij uitbreidingen, het opstellen van aanbestedings- en contractdocumenten of diverse projectmanagementdiensten. Het contract voor de verkeerskundige adviesdiensten betreft bijvoorbeeld verkeerskundige analyses en modelberekeningen, schetsontwerpen en rapportages van veranderingen en advisering bij mobiliteitsvraagstukken.

Contract per post getekend
Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus kon de ondertekening van het contract niet op de gebruikelijke feestelijke manier plaatsvinden. Het contract is nu per post getekend. Niettemin is het ontwerp- en consultancybureau erg blij met de overeenkomst: “Twee mooie contracten waar Arcadis over de volle breedte mee aan de slag kan”, stelde Arnoud Neidig van Arcadis bij de bekendmaking. “Hiermee helpen we de provincie Utrecht bij het oplossen van hun integrale infrastructurele opgaves en uitdagingen. Wij hebben er zin in om Utrecht samen met de provincie nog mooier te maken.”