Adviespagina Bouwend Nederland over risico’s coronavirus

Sinds ook in Nederland enkele personen zijn geïdentificeerd die zijn besmet met het Coronavirus ofwel COVID-19, bereiden bedrijven zich voor op hun omgang met de risico’s en gevolgen. Daarbij hoeft de gedachte nog niet direct uit te gaan naar grootschalige verspreiding van het virus.

Vooralsnog betreffen gevolgen voor de bouw- en installatiebranche het risico dat evenementen geschrapt zouden moeten worden (zoals dat onlangs gebeurde met de beurs Light + Building in Frankfurt), en productschaarste door de stilvallende Chinese markten van productie en distributie. Bovendien bereiden bedrijven, zeker wanneer ze in de buurt gesitueerd zijn van uitbraakhaarden zoals aan de Duits-Nederlandse grens, zich voor op scenario’s waarbij een  bouwlocatie in een quarantainegebied zou komen te liggen.

Brancheorganisatie Bouwend Nederland heeft op haar website een adviespagina ingericht, die op geleide van de actualiteit wordt bijgewerkt. De pagina besteedt ook aandacht aan preventiemaatregelen op het werk.

>  Hier vindt u de adviespagina van Bouwend Nederland