Delftse campustour helpt kiezen tussen hbo en wo

TU Delft, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Inholland Delft organiseren gezamenlijk elke week een Delftse campustour. De tour richt zich op bovenbouwleerlingen met interesse in een technische vervolgstudie. Zij komen alles te weten over de verschillende onderwijsvormen en opleidingen van de drie instellingen. Want wie goed kiest, studeert beter. De Delftse campustour is op 10 december gestart.

Voor vwo-ers en hun omgeving lijkt een universitaire studie vaak het beste en meest logische vervolg op hun middelbareschoolopleiding. Dat hoeft het niet per se te zijn. Ieder jaar komen minstens honderd eerstejaarsstudenten terug op hun keuze en stappen over van TU Delft naar De Haagse Hogeschool of Hogeschool Inholland. Dat heeft te maken met verschillende factoren: de manier van studeren, de verhouding tussen wetenschap en toepassing, of het niveau van de studie bijvoorbeeld.

Keuzemogelijkheden

De nieuwe campustour geeft scholieren een extra kans om zich van heel dichtbij te laten informeren over de  keuzemogelijkheden op de Delftse campus. Veel technische opleidingen kunnen daar niet alleen op universitair, maar ook op hbo-niveau worden gevolgd. De scholieren krijgen ook inzicht in de doorstroommogelijkheden.

Kennismaken met 3 onderwijsvormen

Scholieren kunnen elke vrijdagmiddag om 15.00 uur samen met een gids een rondje over de campus lopen. Daarbij krijgen ze informatie over de verschillende onderwijsvormen en opleidingen van TU Delft, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Inholland. Ook bezoeken ze faciliteiten waar studenten van alle drie de instellingen gebruik van kunnen maken, zoals sport- en cultuurcentrum X en de TU Delft Library. Ook ouders zijn welkom om mee te lopen. Met de campustour hopen de drie instellingen het verschil tussen hbo en wo duidelijker te maken, zodat studiekiezers ook een gefundeerde keuze kunnen maken voor het niveau van hun opleiding.

 

> Aanmelden voor de campustour kan via de site van de TU Delft