To Get There
Jan Willem Stob, algemeen directeur van Solidd Steel Structures (links) en Andries Takke, directeur van Takke Breukelen, toosten op de oprichting van To Get There (foto: TGT).

Solidd Steel Structures, Takke Breukelen en Delft Infra Composites (DIC) bundelen hun krachten. De drie merken, met elk hun specifieke expertise, gaan samen verder in de overkoepelende groep To Get There. Zij doen dit naar eigen zeggen “om efficiënt, flexibel en daadkrachtig te kunnen inspelen op de veranderende infrawereld van morgen”.

Door zware staalconstructies (Solidd) te combineren met lichtere constructies en composietoplossingen (Takke en DIC), willen de drie merken in de groep meerwaarde bieden voor opdrachtgevers. Niet alleen op het gebied van de infrastructuur, maar ook in de offshore renewable-industrie.

Bredere geografische dekking

Jan Willem Stob, algemeen directeur van Solidd Steel Structures en nu ook van To Get There: “Door elkaar in kennis en kunde aan te vullen, kunnen we de grote infra-opgave die voor ons ligt ten aanzien van nieuwbouw, renovatie, service en onderhoud aan. Door de samenwerking hebben we een bredere geografische dekking, vormen we een robuustere organisatie die is toegerust voor grote opgaven, en bieden we innovatieve totaaloplossingen in bestaande markten. Zo zien we veelbelovende kansen in het creëren van hybride oplossingen – combinaties van robuuste staal- en lichte (composiet)constructies – in de offshore renewable-industrie.” 

Honderd procent zusters

Solidd, Takke en DIC gaan in To Get There verder als 100% zusterondernemingen. De afzonderlijke merknamen blijven bestaan en de merken zetten hun activiteiten in hun bestaande bv’s binnen de groep voort, met Jan Willem Stob als algemeen directeur en medeaandeelhouder van de groep. De andere medeaandeelhouder is Andries Takke. De broers Geert en Andries Takke leiden sinds 1996 het familiebedrijf Takke Breukelen, waarvan DIC een 100% dochteronderneming is. De oprichting van To Get There ziet Geert Takke als een mooi moment om met pensioen te gaan.

‘Eén plus één is vijf’

Ook Andries Takke is overtuigd van de meerwaarde door het samengaan in de nieuwe groep. “Tegen de achtergrond van de vervangingsopgave is het een duidelijk verhaal: met de inmiddels achtste generatie van Takke Breukelen, de composiet-technische kennis vanuit DIC en de staalconstructie-expertise van Solidd is één plus één simpelweg vijf. We vullen elkaar optimaal aan en vormen een gedreven groep vakmensen met stuk voor stuk een winnaarsmentaliteit. Samen zijn we future ready – we gaan de toekomst vol vertrouwen tegemoet”, aldus de jongere broer Takke.