Sweco Nederland versterkt topmanagement

Wouter van Essenberg | Foto: Sweco

Ingenieursadviesbureau Sweco Nederland versterkt per 1 oktober haar topmanagement door de aanstelling van Wouter van Essenberg (directeur HR), Susan Groot Jebbink (Business Director Gezonde & Veilige Stad) en Bert van Renselaar (Business Director Energietransitie). 

De Business Directors zijn aangesteld om sneller te kunnen inspelen op de uitdagingen waar Sweco’s klanten dagelijks mee te maken hebben: klimaatadaptatie (Business Director is Alex Hekman), de energietransitie, een gezonde en veilige stad, slimme en veilige mobiliteit, circulaire economie en digitalisering.

Wouter van Essenberg, HR directeur 
Wouter van Essenberg (48) heeft veel ervaring in de professional services sector, zowel in HR- als in Business rollen. Hij werkte onder andere voor de Boston Consulting Group als principal consultant en voor Ordina als HR directeur. De afgelopen vier jaar was hij actief als interim HR directeur en zelfstandig adviseur op het gebied van HR en change management. Van Essenberg is als HR directeur lid van het directieteam van Sweco Nederland.

Susan Groot Jebbink | Foto: Sweco

Susan Groot Jebbink, Business Director Gezonde & Veilige Stad 
Susan Groot Jebbink (48) is een ervaren project- en proces manager op het gebied van stedelijke (her)ontwikkeling. Ze werkt al bijna 25 jaar bij Sweco aan gebiedsontwikkelingen. De afgelopen 8 jaar was Susan hoofd van het team Gebiedsadvies.

Bert van Renselaar | © Marina Kemp – Koningshoeven

Bert van Renselaar, Business Director Energietransitie
Bert van Renselaar (33) is een expert op het gebied van de energietransitie. Hij werkte de afgelopen twaalf jaar, waarvan de laatste vier jaar als Managing Partner, bij CFP Green Buildings aan dossiers op het gebied van energiebesparing, CO2-reductie, BREEAM en WELL.