Siemens Mobility rondt overname af van Sqills

Siemens Mobility rondt overname af van Sqills
  • Sqills is een toonaangevende leverancier van software-as-a-service (SaaS) oplossingen voor voorraadbeheer, reserveringen en ticketing.
  • De overname onderstreept het engagement van Siemens Mobility om zijn softwareportfolio voor digitale intermodale en geconnecteerde mobiliteitsoplossingen.

De overname van het Nederlandse bedrijf Sqills door Siemens Mobility is voltooid. Sqills is een toonaangevende leverancier van cloud-gebaseerde oplossingen op het gebied van beheer, reserveringen en ticketing-oplossingen voor vervoerders over de hele wereld. Sqills zal opereren als een juridisch onafhankelijke, 100% volledige dochteronderneming van Siemens Mobility.

“Wij zijn zeer verheugd dat wij deze overname met succes hebben afgerond en ik wil Sqills officieel welkom heten in de Siemens familie. Met Sqills kunnen wij operators een uitgebreide reeks SaaS-oplossingen bieden om hun gecentraliseerde reisprocessen te optimaliseren;  zoals het zoeken van aansluitingen, verbinding zoeken, voorraadbeheer, reserveringen en ticketing management. De SaaS-oplossing helpt de benutting van treinen te verhogen door intelligente prijsstelling, een grotere transparantie van de belasting bij de capaciteitsplanning en aanzienlijke kostenvermindering door het gebruik van een configureerbare cloud-gebaseerde oplossing om de kosten aanzienlijk te verlagen,” zegt Karl Blaim, CFO van Siemens Mobility.

“Sqills kijkt ernaar uit om binnen de Siemens-familie nieuwe wegen in te slaan om onze marktintroducite in Azië en Noord- en Zuid-Amerika te versnellen, terwijl we ons klantenbestand in Europa verder willen uitbreiden,” zegt Bart van Munster, Directeur en CEO van Sqills.

De overname van Sqills, met het geavanceerde online reserveringssysteem “S3 Passenger” is het nieuwste voorbeeld van Siemens Mobility’s engagement om zijn softwareportfolio uit te breiden voor digitale, intermodale en geconnecteerde mobiliteitsoplossingen. In aanvulling op Hacon, eos.uptrade, Bytemark en Padam Mobility, zal Sqills ook deel uitmaken van het uitgebreide Siemens Mobility software portfolio, met een breed scala aan diensten voor de openbaarvervoersector. Passagiers hebben dus de mogelijkheid om gemakkelijk de meest geschikte reisoptie te vinden en rechtstreeks te boeken. Sqills is opgericht in 2002 in Enschede, Nederland. Het bedrijf met zijn dynamisch groeiende, schaalbare SaaS-bedrijfsmodel, heeft momenteel 160 mensen in dienst. Met 33 klanten uit negen landen wordt Sqills de voorkeursleverancier voor toonaangevende spoorwegexploitanten zoals SNCF, Irish Rail, Rail Delivery Group, SJ, Via Rail en Eurostar.

 Meer infranieuws? Lees hier verder