Ballast Nedam neemt Mouwrik Waardenburg over

Ballast Nedam neemt Mouwrik Waardenburg over - foto van het tekenmoment
Het tekenmoment van de overname van Mouwrik Waardenburg door Ballast Nedam | Keek fotografie

Ballast Nedam en Mouwrik Waardenburg hebben op maandag 21 maart de koopovereenkomst getekend waarmee Ballast Nedam de aandelen in het bedrijf zal overnemen. Het in Waardenburg en Elst gevestigde wegenbouwbedrijf wordt als zelfstandig bedrijf toegevoegd aan het organisatieonderdeel Ballast Nedam Road Specialties.

Met de krachtenbundeling van Mouwrik Waardenburg en Ballast Nedam is een volgende stap gezet in de groei van de wegenbouwactiviteiten van Ballast Nedam. Mouwrik Waardenburg was op zoek naar een partij om verdere groei en continuïteit van haar activiteiten veilig te stellen en Ballast Nedam wil haar positie in de markt uitbreiden en versterken. Daar vullen de ambities en wensen van beide partijen elkaar naadloos aan.
Het uitgangspunt bij de overname is dat Mouwrik Waardenburg ook in de toekomst onder haar eigen naam blijft opereren, met haar eigen cultuur, onder aansturing van de huidige directie en vanuit de huidige locaties.

Grond- weg en waterbouw

Mouwrik Waardenburg werkt vanuit Waardenburg en Elst en telt 65 medewerkers. Het bedrijf is actief in Grond- en Weg- en Waterbouw en heeft een sterke regionale positie op het gebied van asfaltonderhoud, bouw- en woonrijp maken en binnenstedelijke reconstructies van wegen en riolering. De drie aandeelhouders hebben gezamenlijk besloten tot het verkopen van het bedrijf om verder te groeien en continuïteit te waarborgen. Het werkgebied van het bedrijf bevindt zich in de lijn Amsterdam-Zwolle en Eindhoven-Rotterdam.

Groeiambitie

Ballast Nedam is op zoek naar gecontroleerde, gezonde groei. De overname past in die ambitie. Joep Hartjes, directeur van Ballast Nedam Road Specialties: “Met dit middelgrote bedrijf versterken we onze positie in de regionale markt en creëren we een sterkere organisatie. De stabiliteit van ons bedrijf, is een mooie combinatie met het lokale netwerk en de operationele kracht van Mouwrik Waardenburg. Zo verkrijgen we schaalvergroting en zijn we in staat om opbrengsten te optimaliseren. We zijn ervan overtuigd dat we op deze wijze een win-win situatie creëren.”

Nieuwe mogelijkheden

De combinatie van beide bedrijven moet de dienstverlening aan de opdrachtgevers naar een nog hoger niveau brengen. Ook voor medewerkers biedt de samenwerking nieuwe mogelijkheden, omdat beide partijen van elkaar kunnen leren en verder kunnen ontwikkelen.

De komende maanden krijgt de nieuwe samenwerking verder vorm. De overname wordt ter goedkeuring voorgelegd bij de Autoriteit Consument & Markt.