Ronald Paul vertrekt als bestuurder Rotterdamse haven

Coo Ronald Paul | foto: Havenbedrijf Rotterdam

Ronald Paul (60) vertrekt als directielid van Havenbedrijf Rotterdam (HbR). Per 1 september neemt de operationeel bestuurder afscheid van de grootste haven van Europa, maakte HbR op 29 april bekend. In goed overleg’ tussen directievoorzitter Allard Castelein  en de raad van commissarissen is besloten ‘niet voor een derde bestuurstermijn te gaan’.

In een verklaring zegt ceo Castelein over Paul: ‘Als coo heeft hij een zeer goede bijdrage geleverd aan de verdere professionalisering van ons bedrijf en reputatie naar onze klanten en stakeholders.’

In totaal heeft Paul 35 jaar bij de Rotterdamse havenbeheerder gewerkt, waarvan de laatste acht jaar als operationeel directeur. De meeste bekendheid verwierf Paul daarvoor, als directeur van de projectorganisatie die de Tweede Maasvlakte aanlegde. Met dit megaproject was een investering van €1,55 miljard gemoeid. Deze uitbreiding van de Rotterdamse haven werd in 2013 in gebruik genomen.

Op verzoek van de raad van commissarissen blijft Paul na zijn vertrek nog een half jaar beschikbaar als adviseur. Hij zal het Havenbedrijf onder meer ondersteunen in het opvangen van degevolgen van de coronacrisis. De verwachting is dat de overslag in het tweede kwartaal 2020 met 20% tot 30% zal dalen, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.