Boudewijn Siemons operationeel directeur Havenbedrijf Rotterdam

Met ingang van 1 oktober is Boudewijn Siemons (56) de nieuwe chief operating officer (coo) van Havenbedrijf Rotterdam. Hij treedt daarmee toe tot de algemene directie. Siemons volgt Ronald Paul op.

Miriam Maes, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zegt zeer verheugd te zijn dat Boudewijn Siemons zijn brede expertise en ruime ervaring gaat inzetten voor Havenbedrijf Rotterdam. Hij krijgt volgens haar een belangrijke taak, “want de infrastructuur in ons havenindustriële complex moet van wereldklasse blijven”.

Werktuigbouwkundig ingenieur Boudewijn Siemons was tot voor kort president van de divisie Americas van Koninklijke Vopak. Na een studie aan het Koninklijk Instituut voor de Marine begon hij zijn loopbaan in 1987 bij de Koninklijke Marine, waar hij tot 1998 heeft gewerkt. Van 1998 tot 2006 vervulde Siemons diverse managementfuncties bij Koninklijke VolkerWessels. In 2006 maakte hij de overstap naar Vopak, waar hij managementposities bekleedde in Europa, het Midden-Oosten en Amerika.

Met ingang van 1 oktober bestaat de algemene directie van Havenbedrijf Rotterdam uit ceo Allard Castelein, financieel directeur Vivienne de Leeuw en operationeel directeur Boudewijn Siemons.