Rijkswaterstaat selecteert ICT Group als ‘preferred supplier’

A2-tunnel, Maastricht

Rijkswaterstaat (RWS) heeft een raamcontract gesloten met ICT Group voor het leveren van diensten in de industriële automatiseringsketen. Het contract is afgesloten voor drie jaar met de mogelijkheid tot verlenging van een jaar. De experts van ICT Group kunnen vanaf 1 februari door Rijkswaterstaat worden ingeschakeld voor diverse opdrachten.

ICT Group is leverancier van totaaloplossingen en dienstverlening op het gebied van industriële automatisering. Het bedrijf is geselecteerd als één van de gespecialiseerde bedrijven die voor Rijkswaterstaat industriële automatiseringsdiensten gaat verrichten voor kunstwerken, infrastructuur en vaarwegen. Industriële Automatisering is essentieel voor de uitvoering van deze kerntaken van Rijkswaterstaat. Door een aantal referentieprojecten op het gebied van ‘bedienen’, ‘besturen’ en ‘bewaken’ over te leggen heeft ICT Group aangetoond over de vereiste competenties te beschikken.

Automatisering tunnels
“Onze experts hebben een sleutelrol gespeeld bij de automatisering van vele tunnels in Nederland, waaronder de nieuwe A2-tunnel in Maastricht en de Spaarndammertunnel in Amsterdam”, licht senior projectmanager Ton van der Loos toe. “Wij waren betrokken bij de ontwikkeling van de bedieningssoftware voor alle installaties en de bewakingssoftware van de tunnels. De komende jaren blijven we ook betrokken bij het beheer en onderhoud van de A2-tunnel.”

Automatiseringsstandaarden
ICT heeft voor diverse partijen in de water & infrabranche meegewerkt aan het ontwikkelen van standaarden op het gebied van procesautomatisering. Van der Loos: “Deze ervaring en expertise sluit prima aan bij de behoefte van Rijkswaterstaat om standaard oplossingen voor besturing, bediening en bewaking van bruggen, sluizen en tunnels te ontwikkelen.”

Innovatieve oplossingen
Business Development Manager Infrastructuur Menno Kamminga denkt dat ICT met het nieuwe raamcontract de mogelijkheid krijgt om in een vroeg stadium met Rijkswaterstaat mee te denken over innovatieve oplossingen. “Wij willen graag met onze klanten op strategisch niveau over  totaaloplossingen meedenken. Daar ligt onze kracht.”