Prestigieus LA River project voor ipv Delft

copyright ipv Delft, Jacobs en Alta

Bruggenspecialist ipv Delft gaat in opdracht van de Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority de bruggen voor het prestigieuze LA River Bike Path Gap Closure project ontwerpen.

Samen met de Amerikaanse bedrijven Jacobs Engineering Group en Alta Planning + Design verwierf het bureau de opdracht om gezamenlijk een fietsroute van 8 mijl te ontwerpen en realiseren langs de LA River tussen Vernon en de Elysian Valley, het langste ontbrekende stuk in de bestaande fietsroute langs de rivier. Dit gedeelte van de in totaal 82 kilometer lange LA River bevindt zich in het dichtst bebouwde gedeelte van de stad, wat het project bijzonder uitdagend maakt. Er is bijvoorbeeld veel kruisende infrastructuur en vaak weinig ruimte langs het kanaal. Ipv Delft is ingeschakeld vanwege haar uitgebreide ervaring in het realiseren van fietsinfrastructuur, onder meer op locaties met beperkte inpassingsmogelijkheden.

Het project maakt deel uit van de 28 projecten die Los Angeles gerealiseerd wil hebben voor de Olympische Spelen van 2028. De uitvoering staat gepland voor de periode 2023-2027.