PlasticRoad stelt Eric Kievit aan als managing director

Eric Kievit

Met de aanstelling van Eric Kievit als managing director zet PlasticRoad bv een volgende stap in haar ambitie om duurzame, klimaatadaptieve infrastructuur te realiseren. De onderneming achter de gelijknamige circulaire weg op basis van gerecycled plastic maakt zich op voor de officiële marktintroductie in het eerste kwartaal van 2021. Onder leiding van Kievit gaat de duurzame infra-onderneming verder opschalen.

Eric Kievit (34) heeft ruime ervaring met het opstarten en opschalen van hightechbedrijven. Zo is hij mede-oprichter van DENSsolutions, marktleider in nano- en microtechnologie en producent van onderzoeksap-paratuur voor elektronenmicroscopie.

Eerder dit jaar werd PlasticRoad bv een feit met Wavin en VolkerWessels als aandeelhouders. De afgelopen jaren werd het concept doorontwikkeld tot wat het nu is: een product dat klaar is voor haar marktintroductie. Vanaf het eerste kwartaal van 2021 wordt de PlasticRoad in Hardenberg geproduceerd en is het product leverbaar.
Aandeelhouders Wavin (Europees marktleider op het gebied van kunststof leidingssystemen) en VolkerWessels (één van Nederlands grootste bouwondernemingen) dragen met kennis en expertise bij aan de ontwikkeling van de PlasticRoad.