De nieuwe raad van commissarissen (van links naar rechts): Gert Veenhof, Ben Voorhorst en Maxime Verhagen (foto: Van Gelder Groep).

Met ingang van 1 maart 2023 wordt Maxime Verhagen president-commissaris van Van Gelder Groep. De raad van commissarissen van het infrabedrijf wordt daarnaast versterkt door de komst van Ben Voorhorst.

Maxime Verhagen was, na een carrière in de politiek, de afgelopen tien jaar voorzitter van Koninklijke Bouwend Nederland. Ben Voorhorst was ruim vijftien jaar operationeel directeur van de landelijke netbeheerder Tennet en is recent benoemd tot speciaal coördinator die namens minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) een oplossing moet vinden voor het volle stroomnet in Noord-Brabant en Limburg. Verhagen en Voorhorst nemen de plaats in van Ludo van Halderen en Jan Franssen, die beiden na zo’n vijftien jaar afscheid nemen als commissaris van Van Gelder Groep.

“Ik ben blij met de komst van deze twee ervaren, bestuurlijke zwaargewichten”, zegt Henri van der Kamp, algemeen directeur Van Gelder Groep. “De kennis en ervaring van beide commissarissen gaat ons helpen bij het realiseren van onze ambitie om de regisseur te zijn van de slimme en duurzame openbare ruimte van de toekomst.”

De raad van commissarissen bestaat op 1 maart uit drie leden: Maxime Verhagen (president-commissaris), Ben Voorhorst en Gert Veenhof.