Koninklijke NLingenieurs krijgt ‘first Highly Commended prize’ van FIDIC

Koninklijke NLingenieurs krijgt FIDIC Award - foto van de awards
De FIDIC Awards | © Dirk Michael Deckbar

Branchevereniging Koninklijke NLingenieurs heeft de hoogste aanbeveling gekregen bij de Member Association Excellence Awards van haar mondiale koepel FIDIC (International Federation of Consulting Engineers) in de categorie ‘Advocacy & Campaign’. De categoriewinnaar was de American Council of Engineering Companies (ACEC).

De vereniging ontving de prijs voor haar werkwijze tijdens de Coronacrisis, waarbij samen met de lidbedrijven, andere brancheorganisaties en overheden in nauw en goed overleg werd opgetrokken. Door die gezamenlijke proactieve aanpak konden snel protocollen worden ontwikkeld en kon overeenstemming worden bereikt over het zoveel mogelijk voortzetten van het werk. De tienkoppige jury toonde zich onder de indruk van de voortvarende Nederlandse aanpak van samenwerking met leden en vele stakeholders. Directeur Jacolien Eijer ziet de prijs als een prachtige beloning: “Dankzij de snelle en deskundige inbreng van onze leden en de goede contacten op bestuurlijk niveau en met de andere branches hebben we adequaat kunnen handelen. Afgelopen jaren hebben we als vereniging juist hierin geïnvesteerd en dat heeft zich in deze Coronacrisis uitbetaald.”

Investeringsoproep

Voorzitter Carla Moonen nam de prijs online in ontvangst en toonde zich verheugd. “Tijdens de vorige crisis heeft de gehele ontwerp-, bouw- en techniekketen het heel zwaar gehad. Daarom zijn we direct vanaf de start van de Coronacrisis met onze leden en andere belanghebbenden in overleg gegaan over een juiste aanpak. Daarbij was de boodschap aan de politiek ‘investeer in plaats van compenseer’. Dit heeft resultaat gehad, veel bedrijven hebben op eigen kracht toch een naar omstandigheden goed jaar gehad”.

Bijdrage aan dynamiek

De FIDIC Member Association Excellence Awards voor ‘Advocacy & Campaign’ worden door deze mondiale koepel van ingenieursbedrijven jaarlijks uitgereikt. Het doel van de prijs is om initiatieven, projecten en publicaties van leden die op een excellente wijze bijdragen aan deze snel veranderende en dynamische sector, in het zonnetje te zetten. De prijsuitreiking is onderdeel van de jaarlijkse FIDIC business weeks, die online werd gehouden.

 

>  Lees hier meer infra-nieuws