Jan De Nul verbreedt historische brug in hartje Luxemburg stad

Brug met uitbreiding in 3D.

In Luxemburg stad vond begin oktober de eerste spadesteek plaats voor de ingrijpende verbreding van het viaduct La Passerelle, ook wel bekend als de Oude Brug van de stad. Op 4 september 2018 kende het Luxemburgse Ministerie van Duurzame Ontwikkeling en Infrastructuurwerken het project toe aan Jan De Nul Group.

Deze negentiende-eeuwse brug is UNESCO-werelderfgoed en is de zuidelijke toegang tot het centrum en het station van Luxemburg stad. Het viaduct heeft een sterk historisch karakter met 24 bogen, is 290 meter lang en 45 meter hoog op het diepste punt van de vallei.

Jan De Nul heeft de opdracht het wegdek van de brug te verbreden. Aan beide zijden wordt een platform bevestigd, rustend op steunpilaren die op hun beurt in de brugpijlers zullen worden verankerd. De uitbreiding zal dienen voor fietsers en voetgangers en het oude fietspad wordt omgevormd tot busstrook.

Over Jan De Nul Group
Kennis, innovatie en duurzaamheid. Dat is de kracht van Jan De Nul Group. Dankzij de gedrevenheid en betrokkenheid van zijn werknemers en de hypermoderne vloot is de groep marktleider in bagger- en maritieme werken, alsook in gespecialiseerde diensten voor de offshore markt van olie, gas en hernieuwbare energie. De groep is bovendien een belangrijke speler in de civiele bouwsector en de milieusector.

De professionele en innovatieve oplossingen genieten het vertrouwen van de industrie. Of het nu gaat om de bouw van een nieuwe zeesluis, de installatie van windparken op zee of om de herontwikkeling van vervuilde industriële sites, samen met zijn klanten bouwt Jan De Nul Group op een verantwoorde manier mee aan verdere economische ontwikkeling.