InfraTech en Matexpo lanceren nieuwe vakbeurs: Techni-Mat

InfraTech en Matexpo slaan de handen ineen en lanceren in maart 2020 de nieuwe vakbeurs Techni-Mat. Deze nieuwe beurs over technieken en materialen voor infra en ruwbouw kwam tot stand naar aanleiding van een concrete behoefte uit de bouwsector.

Techni-Mat is een nieuw concept voor alle spelers binnen infra en ruwbouw. De beurs richt zich specifiek op aannemers uit de algemene bouw en wegenbouw, technisch directeurs, aankopers, calculatoren, werf- en projectleiders, algemene directie, overheden en private opdrachtgevers. De standhouders zijn fabrikanten en exclusieve verdelers van bouwmaterialen voor infra en ruwbouw, gespecialiseerde aannemers, studiebureaus en branche organisaties. Voor een kosten-efficiënte deelname en optimaal contact met de bezoeker werken we met een all-in concept: uniforme standenbouw met een mooie uitstraling, meubilair en catering voor iedereen. De partners en sectororganisaties zorgen voor een aanvullend contentprogramma.

InfraTech is een toonaangevend kennisplatform voor de hele Nederlandse infrasector. InfraTech trekt iedere twee jaar meer dan 20.000 infraprofessionals naar Rotterdam Ahoy. Matexpo is de grootste bouwmaterieelbeurs in de Benelux waar meer dan 1500 merken van over de hele wereld hun laatste modellen laten zien. Matexpo ontvangt tweejaarlijks meer dan 40.000 bouwprofessionals. InfraTech en Matexpo beginnen als marktleiders niet voor niets aan dit gezamenlijk avontuur.

Gregory Olszewski, Managing Director Matexpo:
“Matexpo was al een tijdje op zoek naar diversificatie van de portefeuille beurzen en events. Met de know-how en het team dat we vandaag in huis hebben, is het duidelijk dat de ambitie verder strekt dan de organisatie van de beurs Matexpo alleen. Daarom zochten we naar de ontwikkeling van eigen nieuwe initiatieven, al dan niet gelieerd aan de bouwsector. Maar ook een joint venture was een optie. En zo kruisten de paden van InfraTech en Matexpo elkaar. Zowel het directiecomité als de Raad van Bestuur van Matexpo waren meteen enthousiast.”

Gert-Jan van den Nieuwenhoff, General Manager Rotterdam Ahoy:
“Met InfraTech bedient Rotterdam Ahoy de volledige Nederlandse infra-, bouw- en installatiesector. Maar net als Matexpo zagen we door concrete belangstelling vanuit de markt een kans om onze expertise en know-how ook op andere gebieden in te zetten. Met Techni-Mat zetten we een nieuwe vakbeurs in de Belgische markt die over landsgrenzen durft te kijken. Met nieuwe en veelbelovende technieken en innovatieve materialen waarmee de branche kan laten zien dat ze klaar is voor de uitdagingen van de toekomst. Ik weet zeker dat deze samenwerking tot iets moois zal leiden.”

De eerste editie van Techni-Mat staat gepland op 25 + 26 maart 2020 in Kortrijk Xpo en is een tweejaarlijks initiatief.