Achmea sluit zich aan bij Mobility as a Service (MaaS) Alliantie

Achmea heeft zich als eerste Nederlandse verzekeraar aangesloten bij de internationale alliantie Mobility as a Service (MaaS). Deze publiek-private samenwerking werkt aan een duurzame transformatie van mobiliteitsconcepten. Daarbij investeert de consument niet langer in transportmiddelen, maar koopt hij mobiliteit in. Andere partners van MaaS zijn onder meer het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Siemens.

Openbaar vervoer, deelfietsen, taxi’s, elektrische deelauto’s, carpoolen en allerlei tussenvormen van mobiliteit worden met MaaS naadloos samengesmeed tot een systeem dat de klant met zijn smartphone bereikt, plant, bestelt en betaalt.

Mobiliteitsmodellen van de toekomst

Achmea werkt aan slimme mobiliteitsoplossingen De wereld rond mobiliteit is volop in beweging. Als toonaangevende schadeverzekeraar speelt Achmea een rol bij veel van deze veranderingen. Als onderdeel van de MaaS Alliantie zal Achmea we onder meer verzekeringskennis delen met sectorpartners, universiteiten en overheidsinstellingen in Nederland en Europa.

Strategische innovatie

Robert Otto, lid van de Raad van Bestuur van Achmea: “Innovatie rond mobiliteit is voor onze klanten op tal van gebieden relevant. Deelnemen aan de MaaS Alliantie biedt ons kansen om bij te dragen aan de mobiliteitsmodellen van de toekomst. De toekomst van mobiliteit wordt bepaald met inbreng van vele partijen. Gegevens delen via platforms is de beste manier om met partners strategisch te innoveren. Daarom heeft Achmea zich bijvoorbeeld eerder ook al aangesloten bij het internationale Smart e-Mobility programma S4C.”