Remco Bosma voorgedragen als dijkgraaf HHNK

Remco Bosma - dijkgraaf HHNK - portretfoto

Het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) draagt Remco Bosma voor als nieuwe dijkgraaf. De huidige dijkgraaf Luc Kohsiek gaf afgelopen voorjaar aan zijn functie op 1 januari 2023 neer te leggen.

De voordracht gaat via de commissaris van de koning naar Koning Willem Alexander, die de voordracht bekrachtigen. Remco Bosma zal daarna op 2 februari 2023 beginnen als dijkgraaf. Op dit moment is de 51-jarige Bosma burgemeester van de Brabantse gemeente Bladel.

Nu of nooit

Remco Bosma begon zijn carrière als ingenieur waterbeheer bij Het Hoogheemraadschap van de Uitwaterende Sluizen in Kennemerland en West-Friesland, in 2003 opgegaan in het huidige HHNK. Na 25 jaar komt hij er terug als dijkgraaf. “Het water gaat zoals het gaat. Alles komt nu samen”, aldus Bosma. Al in 1997 stelt de jonge ambtenaar Bosma de functie van dijkgraaf bij dit hoogheemraadschap als stip op de horizon.

Waterbeheer

Bosma studeerde Milieukunde aan de Hogeschool van West-Brabant en daarna Waterbeheer aan de Wageningen Universiteit. Naast zijn politieke loopbaan als statenlid van de provincie Flevoland en lid van de Tweede Kamer werkte hij in diverse functies bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Bosma is getrouwd en heeft drie kinderen.