Jacolien Eijer nieuwe president van KIVI

Jacolien Eijer - portretfoto
Foto: KIVI

Jacolien Eijer-de Jong is op 27 juni gekozen tot president van KIVI. Eijer neemt het stokje over van Joanne Meijboom, wier termijn van drie jaar afliep.

Eijer studeerde Watermanagement aan de Wageningen Universiteit, werkte bij diverse ingenieursbureaus, en was jarenlang verantwoordelijk voor het kennismanagementprogramma van Rijkswaterstaat. De afgelopen zeven jaar was zij directeur van Koninklijke NLingenieurs, de branchevereniging van advies-, management- en ingenieursbureaus. Daar neemt zij binnenkort afscheid.

Eijer is blij met haar aanstelling tot president, een onbezoldigde functie voor in eerste instantie drie jaar. Zij benadrukte de belangrijke maatschappelijke rol van de beroepsgroep. ‘Ik denk dat ingenieurs en het ingenieursdenken in de huidige tijd, met verschillende crises die aangeven dat we de grenzen van onze planeet hebben bereikt (of er al overheen zijn gegaan), heel hard nodig zijn om perspectief te bieden.’

KIVI

KIVI, de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland, bestaat dit jaar 175 jaar. KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening, het zichtbaar maken van hun werk en het leggen van verbindingen tussen ingenieurs en de samenleving. Ook mogen alleen door KIVI, in Nederland de internationaal erkende titels Chartered en Incorporated engineer worden verstrekt, het kwaliteitsmerk voor topingenieurs.