Arcadis: voorbereiding verbreding A27 tussen Houten – knooppunt Hooipolder

A27 Hooipolder-Lunetten foto: Joop van Houdt / Rijkswaterstaat

Arcadis, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, werkt mee aan de voorbereidingen voor de verbreding van rijksweg A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder.

Deze klus in opdracht van Rijkswaterstaat heeft een waarde van 8,8 miljoen euro. Dat maakte Arcadis op 27september 2017 bekend.

Het gaat in totaal om een tracé van 47 kilometer met daarin de Merwedebrug, de Hagesteinsebrug en Keizersveerbrug van staal die worden vervangen door nieuwe exemplaren. De Houtensebrug wordt verbreed.

De opdracht kent een looptijd van vijf jaar waarbij Arcadis de realisatiecontracten opstelt en Rijkswaterstaat ondersteunt bij de aanbestedingen van deze contracten. Daarnaast verzorgen de ingenieurs onder meer de afspraken met interne en externe stakeholders.

De verbreding van de A27 is noodzakelijk omdat automobilisten op het tracé tussen Houten en knooppunt Hooipolder bijna dagelijks in de file staan. De verbreding zorgt voor een betere doorstroming. Bovendien beperkt deze het sluipverkeer in de regio.

,,Een omvangrijke opdracht als het verbreden van een snelweg kent veel dynamiek’’, aldus algemeen directeur Gert Kroon van Arcadis. ,,Onderwerpen als water, bouw, vergunningen, milieu en stakeholdermanagement komen hier samen en dat maakt het gecompliceerd. Het verbinden van verschillende werkvelden is onze specialiteit.’’

Meer informatie: www.rijkswaterstaat.nl/a27houtenhooipolder