Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Waterbouwdag 2021 | 28 oktober 2021

28 oktober | 08:30 - 18:00

RailTech Europe 2021

Inschrijving Prof.dr.ir. J.F. Agemaprijs voor waterbouwkundige werken geopend

Op de Waterbouwdag 2021 wordt de Prof.dr.ir. J.F. Agemaprijs voor waterbouwkundige werken uitgereikt. Een prestigieuze prijs, die in het leven geroepen is om de bijdrage van Jan Agema aan de waterbouwkunde te eren. Tegelijkertijd is de prijs een goede stimulans voor innovatie in de waterbouw. De prijs wordt eenmaal per vijf jaar uitgereikt. U kunt dus weer meedoen! Door de COVID-19 pandemie is de uitreiking verplaatst naar 2021.

De prijs wordt toegekend aan het beste en meest innovatieve waterbouwkundige werk dat in de periode 2015-2021 is gerealiseerd.

Zorg ervoor dat uw project in het volgende rijtje winnaars komt te staan:

Jaar 2000 – De brug over de Jamuna in Bangladesh
Jaar 2005 – De Balgstuw bij Ramspol
Jaar 2010 – De Busan-Geoje vaste oeververbinding in Zuid-Korea
Jaar 2015 – De tweede Maasvlakte
Jaar 2021 – ?

Overzichtsboek en tentoonstelling
De prijs bestaat uit erkenning en een beeldwerk. Van alle inzendingen wordt ook een prachtig overzichtsboek en een tentoonstelling gemaakt. Aan inzendingen zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Welke dit zijn, leest u hier. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van de volgende criteria: innovatie, integraal ontwerp en samenwerking opdrachtgever en opdrachtnemer.

Inschrijven
Via de website van de Waterbouwdag kunt u uw meest innovatieve project opgeven. Ook is het mogelijk om alvast een vooraankondiging te doen. Dan weten wij dat we een inzending kunnen verwachten.
De uiterste inzenddatum voor de projectomschrijving en het beeldmateriaal is 23 juli 2021. Door de onzekerheid die we hadden m.b.t. tot COVID-19 is deze deadline helaas wat korter dan gebruikelijk.

Gegevens

Datum:
28 oktober
Tijd:
08:30 - 18:00
Site:
http://www.waterbouwdag.nl/agemaprijs/

Organisatoren

Vereniging van Waterbouwers
KIVI
Rijkswaterstaat

Locatie

Beatrix Theater, Utrecht