Contactgroep Leveranciers Pompen viert tweede lustrum met succesvol Industriedebat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In mei 2018 bestond de Vereniging Contactgroep Leveranciers Pompen (CLP) 10 jaar. 5 Jaar geleden werd een traditie ingezet om een lustrum branche-breed te vieren. Toen werd in Nieuwpoort in Den Haag het eerste exemplaar van het CLP pompenboek “I like pompen” uitgereikt, waarmee werd voorzien in de behoefte van een eigentijds studieboek rond het thema pompen. Inmiddels zijn van dit studieboek al 11.000 exemplaren in het bezit van studenten en docenten. Dit alles volledig gefinancierd door en onder regie van de CLP!

Nu, 5 jaar later, bij het tweede lustrum werd op 21 juni 2018 een Industriedebat georganiseerd in de Koninklijke Industrieele Groote Club Amsterdam (IGC). In deze sociëteit en businessclub waren er eerst presentaties van Gerard Jägers, Manager Energie Efficiency bij Tata Steel IJmuiden, Jan Brouwer, Business Group lead Dynamics & spokesperson Agriculture and Food bij Microsoft en Willem Sederel, Member of the Board bij Biobased Delta Biobased Circular Business Platform. In de presentaties werd vooruitgekeken naar significante ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing, CO2 neutraal werken en digitalisering binnen de branche.

Vervolgens konden de leden en genodigden uit de industrie, de politiek en het onderwijs in debat met de sprekers.

Na afloop van dit succesvolle debat was er in de bibliotheek van de IGC een toast op het jubileum en gingen de 100 gasten geanimeerd met elkaar in gesprek. Wij ,als CLP, kijken terug op een mooi jubileum waarmee tevens een bijdrage geleverd werd aan het infomeren van de branche over een aantal belangrijke toekomstige ontwikkelingen.