Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Seminar laatste ontwikkelingen rondom Automatic Train Operation

10 december | 09:00 - 18:00

Geautomatiseerd rijden. Het klinkt futuristisch, maar ook de spoorwereld is er al druk mee bezig. Op 10 december vindt in Nederland het ATO-seminar (Automatic Train Operation) plaats. Organisatoren zijn ProRail en SpoorPro.

Tijdens dit seminar komt de spoorsector samen om de laatste ontwikkelingen en toekomstplannen over automatisch rijden op het spoor te delen en bespreken. Het seminar stond gepland voor 15 september, maar is vanwege corona verplaatst naar 10 december.

Voordelen van ATO

Geautomatiseerd rijden heeft veel verschillende voordelen, zoals:

  • Efficiënter spoorgebruik: doordat treinen preciezer en consistenter volgens dienstregeling rijden, ontstaat er meer ruimte op het spoor.
  • Duurzaam: treinen die (deels) automatisch bestuurd worden, rijden gelijkmatiger en hoeven minder op te trekken en af te remmen, wat energie bespaart.
  • Punctualiteit: een treinrit wordt voorspelbaarder en betrouwbaarder omdat de treinen met ATO nauwkeuriger rijden. Daardoor rijden automatisch bestuurde treinen stipter.

Seminar voor iedereen in de spoorsector

ATO is een belangrijke ontwikkeling voor de spoorsector. Het is nodig om het capaciteitsgebrek op het spoor het hoofd te bieden. SpoorPro en ProRail stellen als partners samen het programma op en maken een seminar dat voor iedereen in de sector toegankelijk is. Het seminar duurt van 09.30 – 18.00 uur.

Het programma

Het programma is te vinden op deze website en wordt de komende tijd steeds verder ingevuld. Wil je op de hoogte blijven? Laat het weten en ontvang regelmatig updates over het programma. Op de website kun je je ook aanmelden voor het seminar.

Gegevens

Datum:
10 december
Tijd:
09:00 - 18:00
Evenement Tags:
,
Site:
https://events.spoorpro.nl/ato2020/programma/?gdpr=accept

Organisatoren

ProRail
SpoorPro