Woensdag 18 maart is omgedoopt tot Waterschap Woensdag met een legio aan activiteiten om er een compleet en zeer waardevolle dag van te maken voor de waterschapprofessional. Fotobron: Seijbel Photography.

GORINCHEM – Het jaarlijkse netwerkmoment voor de waterprofessional staat voor de deur: 17, 18 en 19 maart 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Op Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen staan 350 exposanten klaar om met hun kennis en oplossingen de waterschappen bij te staan in de uitdagingen voor veilig water en droge voeten. Woensdag 18 maart is omgedoopt tot Waterschap Woensdag met een legio aan activiteiten om er een compleet en zeer waardevolle dag van te maken voor de waterschapprofessional.

Deze editie zijn er weer meer kennissessies en workshops met brancheverenigingen als ENVAQUA, Deltares, VPdelta, KWR, STOWA, Stichting RIONED en vele anderen op de vernieuwde bovenverdieping: Next Level. Het programma van Waterschap Woensdag bestaat onder meer uit een ENVAQUA Beurssafari. Dit is een thematische rondleiding met technologie selectie voor waterschaptechnologen, assetmanagers, projectleiders en geïnteresseerden. De safari start vanaf de ENVAQUA Aqua Lounge op Next Level. De safari Opkomende stoffen is om 10.15 uur, gevolgd door Legionella om 11.15 uur en Energietransitie om 12.15 uur.

Ook zijn er verschillende seminars bij te wonen op woensdag 18 maart in het Waterschap theater. Hierin spreekt om 13.00 uur Rick Sneiders (Siemens), samen met Leon Verhaegen en Jos Voermans (Waterschap Limburg) over ‘Water verbindt | Van losse stroompjes naar integraal ecosysteem’. Aansluitend is er om 14.00 uur een sessie van Bert Geraats van Eliquo Water & Energy over doekfitratie & ultrasound, de bouwstenen voor kwaliteitsverhoging effluent. Om 14.30 uur geeft Wouter van Osch namens Brabantse Delta een sessie met praktische handvatten en inzichten vanuit de mega afvalwaterpersleiding (AWP 2.0) van Moerdijk naar RWZI Bath.

Verder zijn er diverse zogeheten side-events die georganiseerd worden door toonaangevende partijen uit de waterschap community. Het bijwonen van deze side-events is alleen mogelijk bij voorinschrijving en men dient in het bezit te zijn van een beursticket. Eén van de side-events op Waterschap Woensdag is van Deltares die haar jaarlijkse ‘CAPWAT Community of Practice bijeenkomst’ organiseert, waarin recente ontwikkelingen en projecten in de afvalwatertransportsector behandeld worden. Meer info en aanmelden kan via https://www.deltares.nl/nl/evenementen/bijeenkomst-capwat-community-of-practice/.

Een ander side-event is van ENGIE die samen met WBL, Eliquo en Combinatie Mobilis Croonwolter & Dros de interactieve bijeenkomst ‘Succesvol samen bouwen’ organiseren. Het realiseren van een innovatieve RWZI met een multidisciplinair UAV-gc contract is een schrikbeeld geworden van veel opdrachtgevers en opdrachtnemers. Deze partijen delen hun ervaringen uit deze samenwerking. Voor meer info en aanmelden: https://events.engie.com/events/2694/nl/samen-succesvol-bouwen/programma.