Uitdiepen en verbreden van de Świnoujście – Szczecin-vaargeul in Polen toegekend aan consortium van Van Oord en Dredging International

Van Oord en Dredging International, een dochteronderneming van de DEME Group, hebben een belangrijk contract binnengehaald voor de modernisering van de Świnoujście – Szczecin-vaargeul in Polen. Het contract heeft betrekking op het uitdiepen en verbreden van de vaargeul over een traject van ongeveer 62 km.

De investering van het Maritime Office in Szczecin zal de toegang tot de zeehaven van Szczecin verbeteren en de capaciteit van de haven verhogen om het groeiende vrachtvolume te behandelen.

Het project is een design- en buildcontract voor het uitdiepen en verbreden van de vaargeul over een traject van ongeveer 62 km van -10,5 tot -12,5 m. Het gebaggerde materiaal wordt gebruikt voor de aanleg van twee kunstmatige eilanden in de lagune van Szczecin. Het project omvat tevens het versterken van onderwater taluds en kademuren langs het kanaal en het verplaatsen van kabels en navigatiehulpmiddelen. Aandacht voor milieu en de samenwerking met alle stakeholders zijn belangrijke elementen bij de uitvoering van het project. Voor dit project worden verschillende soorten materieel ingezet.

Het project gaat eind 2018 van start en neemt naar verwachting 42 maanden in beslag. Het contract heeft een waarde van ongeveer EUR 313 miljoen en wordt medegefinancierd door de Europese Unie.

‘Dankzij de combinatie van ultramodern baggermaterieel, de ruime internationale ervaring van het consortium in design- en buildcontracten en vooral ons geïntegreerd team van experten konden DEME en Van Oord de meest kostenefficiënte oplossing bieden’, verklaart Eric Tancré, Area Director Europe bij DEME.

Govert van Oord, Area Director Europe bij Van Oord: ‘Het is een uitdagend project en een kans om te tonen dat Van Oord en DEME de klant geïntegreerde baggeroplossingen kunnen bieden. Ons projectteam kijkt ernaar uit om nauw samen te werken met onze klant en alle stakeholders, om zo te kunnen bijdragen aan de verdere modernisering van de maritieme infrastructuur in Polen en tegelijk het milieu tijdens de uitvoering te verbeteren.’

Over Van Oord
Van Oord is een Nederlands familiebedrijf met 150 jaar ervaring als internationale waterbouwer. De focus ligt op baggeren, olie & gas infrastructuur en offshore wind. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Van Oord telt ongeveer 4.500 medewerkers die in 2017 wereldwijd aan 180 projecten werkten in 42 landen. De vloot bestaat uit meer dan honderd schepen. Marine ingenuity is kenmerkend voor Van Oord. Met vindingrijkheid en slimme, duurzame oplossingen wil het bijdragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties. In 2018 viert de onderneming zijn 150 jarig bestaan.

Over DEME
DEME, de Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep, is een internationale marktleider in complexe waterbouwwerken. Dankzij zijn organische groei is DEME, dat kan bogen op ruim 140 jaar ervaring en knowhow, nu ook actief in verscheidene aanverwante sectoren, zoals de financiering van waterbouw- en milieuprojecten, de uitvoering van complexe EPC-gerelateerde waterbouwprojecten waaronder civieltechnische werken, de ontwikkeling en bouw van projecten rond hernieuwbare energie, dienstverlening voor de olie-, gas- en energiesector, sanering en recyclage van vervuilde grond en slib, het oogsten van natuurlijke rijkdommen in de zee, enz. Zijn geïntegreerde bedrijfsstructuur maakt van DEME een sterke aanbieder van totaaloplossingen voor zijn klanten. DEME beschikt over een ultramoderne, hightech en veelzijdige vloot. De DEME Group telt 5.100 werknemers over de hele wereld en boekte in 2017 een omzet van 2,37 miljard euro.
www.deme-group.com