Tractaatweg geopend door gedeputeerde Van der Maas

Bord Tractaatweg open, vanuit Terneuzen richting de Belgische grens te zien langs de weg

De Tractaatweg, N62, is sinds woensdag 31 oktober 2018 van Terneuzen tot de Belgische grens twee keer twee rijstroken open; 100 km/u. Gedeputeerde Harry van der Maas bekrachtigde de opening van de weg door het onthullen van het bord ‘Tractaatweg 2×2 open’. Het project Tractaatweg is nog niet klaar.

De komende tijd zijn er afrondende werkzaamheden door aannemer Boskalis. Begin 2019 volgt een officiële oplevering van het project.

De Tractaatweg BV werkt, in opdracht van de Provincie Zeeland, aan de verdubbeling van de tien kilometer lange Tractaatweg. De weg is nu twee keer twee rijstroken met nieuwe ongelijkvloerse aansluitingen bij de Axelse Sassing (N686), Zwartenhoek (N258) en Molenverkorting (N683).

Veertien maanden
Er zijn in veertien maanden tijd vier viaducten gebouwd, zodat het verkeer op de Tractaatweg ongehinderd kan doorrijden. De verdubbeling van de Tractaatweg was nodig om het dagelijkse verkeer vlot en veilig door te laten stromen.

Harry van der Maas, gedeputeerde Provincie Zeeland: ‘Met trots kan ik zeggen: de Tractaatweg is open! Een vlotte én veiligere weg waar maximaal 100 km/u gereden mag worden. Veel lof voor aannemer Boskalis en de Tractaatweg BV die de klus samen op tijd geklaard hebben. Het veiliger maken van de weg was één van de hoofdredenen om de Tractaatweg te verbreden. Al dat werk is soms best ingrijpend en kostbaar, maar ik vind dat elke automobilist ‘s avonds veilig thuis moet kunnen komen. Daarom blijven we investeren in een veilige reis voor iedereen. 100% verkeersveilig, daar gaan we voor.’

Laatste werkzaamheden
De komende tijd vinden er nog laatste werkzaamheden plaats. Het gaat dan om werkzaamheden  langs de weg, aanplanten van bomen en struiken, het plaatsen van een vleermuis hop-over en het opruimen van werkterreinen. Bij een aantal werkzaamheden is het mogelijk dat er verkeersmaatregelen nodig zijn. Of dit hinder voor u oplevert, leest u op tractaatweg.nl/verkeer

N62
De Tractaatweg is onderdeel van de N62. Deze vormt een belangrijke noord-zuidverbinding in Zeeland. Het is dé transportas tussen de havens en industriegebieden van Gent, Terneuzen en Vlissingen. Lees de feiten van de Tractaatweg.