Sweco sluit meerjarig GeoWeb contract met Rijkswaterstaat

Ingenieursadviesbureau Sweco heeft van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen om ook de komende 5.5 jaar de GeoWeb software te leveren. Met dit platform stelt Rijkswaterstaat alle ketenpartners in staat om op een slimme manier informatie te delen en projecten efficiënter uit te voeren.

Sweco werkt dagelijks al veel samen met Rijkswaterstaat in projecten om Nederland bereikbaarder en veiliger te maken, zowel over de weg als op het water. Voor veel van deze projecten wordt GeoWeb ingezet, bijvoorbeeld bij het monitoren van vaarwegverkeer, project schone rivieren en de surveillance vanuit de lucht. Al deze uiteenlopende inhoudelijke disciplines moeten met elkaar verbonden worden in een complexe geo-ict organisatie. Door gebruik te maken van GeoWeb krijgt Rijkswaterstaat de beschikking over veel standaard functionaliteit en mogelijkheden om hun primaire processen te vatten in laagdrempelige digitale toepassingen.

RWS IV Platformen stelt: ‘Met ruim 300 viewers in beheer bij Rijkswaterstaat heeft GeoWeb zich bewezen als waardevolle oplossing voor de geografische vraagstukken en visualisaties binnen onze organisatie. GeoWeb biedt met haar viewer een dermate complete oplossing waarbij met minimale inspanning rijke functionaliteit wordt gerealiseerd. Daarbij heeft Sweco zich afgelopen jaren neergezet als betrouwbare partner van Rijkswaterstaat voor de inzet van GeoWeb op complexe toepassingen. Gezien de ervaring met Sweco kijkt Rijkswaterstaat met vertrouwen uit naar de verdere samenwerking.’

Naast Rijkswaterstaat maken nog 130 organisaties gebruik van GeoWeb waaronder alle waterschappen, veel gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s en bedrijven gebruik van GeoWeb. Dit bevordert de integratie van oplossingen, informatiestromen en gericht samenwerken aan de uitdagingen waar alle partijen voor staan.

Albert van Kempen, teammanager bij Sweco Nederland: ‘Met dit meerjarige contract kiest Rijkswaterstaat voor een duurzaam GeoWeb platform waarmee een diversiteit aan oplossingen wordt vermeden en het operationele beheer wordt vereenvoudigd. Ook stelt Rijkswaterstaat hiermee alle ketenpartners in staat om op een slimme manier informatie te delen en projecten efficiënter uit te voeren. We zijn er trots op dat Rijkswaterstaat ons hierin het vertrouwen geeft.’ 

GeoWeb
Een wereld zonder geo-informatie is ondenkbaar geworden. GeoWeb is een WebGIS-oplossing van Sweco en Esri Nederland en gebruikt geografische kaarten als basis. GeoWeb geeft inzichten die helpen om weloverwogen beslissingen te nemen en ondersteunt de werkprocessen die hierbij horen. Voor meer informatie over de mogelijkheden klik hier.