Showcase van de toekomst op Vakbeurs Mobiliteit

Vakbeurs Mobiliteit en The Future Mobility Network werken dit jaar samen om het mobiliteitslandschap van de toekomst zo scherp mogelijk in beeld te brengen. Daarom verzorgen zij op 28 en 29 november 2018 in Expo Houten een showcase van de innovaties die we in de (nabije) toekomst in ons straatbeeld zullen zien. Hieronder vindt u alvast een voorproefje van de technologieën die u op de beursvloer gaat tegenkomen.

Nissan Brain-to-vehicle: ultiem reactievermogen via hersengolven
Het brain-to-vehicle concept van Nissan detecteert en analyseert hersengolven van bestuurders. Deze informatie wordt vervolgens in realtime gebruikt om het reactievermogen en de rijervaring van de bestuurder te verbeteren. Op de beursvloer ziet u een demo van deze technologie.

NAVYA shuttle: Autonoom, bestuurderloos en elektrisch
Steden als Las Vegas en Lyon zijn er al mee aan de slag gegaan: wereldwijd rijden inmiddels al tientallen volledig autonome shuttles, ontwikkeld door NAVYA. Dit autonome vervoersmiddel maakt steden en private terreinen steeds mobieler. In de shuttle is helemaal geen stuur of gaspedaal meer te vinden, en kan maximaal 15 passagiers zorgeloos en comfortabel vervoeren.

Renault Twizy: autonoom vervoer op het fietspad?
De Twizy is een elektrisch eenpersoons voertuig. Met een snelheid van 85 kilometer per uur rijdt hij handgestuurd over gewone wegen, en geheel autonoom gaat hij met een snelheid van 25 kilometer per uur over het fietspaden. Op die manier kan men bijvoorbeeld handmatig naar het station rijden, en vervolgens de Twizy zelf zijn weg terug naar huis laten vinden via het fietspad.

Eco-Runner: baanbrekende duurzaamheid bij TU Delft
Het Eco-Runner Team Delft van de TU Delft blijft de grenzen van efficiëntie en duurzaamheid in de automobielsector verleggen. Dit doen ze door een auto te bouwen die extreem zuinig is, en daarbij ook nog eens op waterstof rijdt. Ook het Eco-Runner team zal op de beursvloer vertegenwoordigd zijn.

Informatiepunt Zelfrijdende Auto’s & Vervoer
Door gebrekkige voorlichting en opleiding rondom Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS) is het verkeer nu minder veilig dan het in potentie kan zijn, en blijft de techniek in voertuigen met dat doel helaas onbenut. Het doel van IPZAV (Informatiepunt Zelfrijdende Auto’s & Vervoer) is om (professionele) bestuurders te voorzien van kennis en trainingen over ADAS en automatisch rijden.

Toegang tot de beursvloer is gratis. U kunt registreren op www.vakbeursmobiliteit.nl.