Royal HaskoningDHV versterkt railservices met benoeming Peter Boom

Royal HaskoningDHV heeft Peter Boom benoemd tot directeur Rail Asset Management and Digitisation bij het bedrijfsonderdeel Transport & Planning. Hij gaat leidinggeven aan de ontwikkeling van nieuwe digitale diensten voor de railsector. Belangrijk element daarbinnen is het ondersteunen van klanten bij het implementeren van het European Railway Traffic Management System (ERTMS), het nieuwe Europese beveiligingssysteem van de sector.

Peter Boom heeft meer dan 25 jaar ervaring in de railsector. Hij is afkomstig van het rail-technologiebedrijf Voestalpine. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij NS en DB Cargo, Dekra Rail, Ricardo Rail en Sogeti.

Anton van der Sanden, directeur Transport & Planning bij Royal HaskoningDHV: “We zijn trots dat Peter ons team komt versterken, met zijn ruime ervaring in de sector. Hij heeft een duidelijke visie op het belang van nieuwe digitale oplossingen voor de beschikbaarheid en het onderhoud van assets in de railsector. We kijken ernaar uit om die mogelijkheden samen met onze klanten en partners te benutten.”

Peter Boom over zijn benoeming: “Railvervoer is een duurzame mobiliteitsvorm die alleen maar belangrijker wordt, omdat landelijke en lokale overheden de CO2-uitstoot en de verkeerscongestie willen terugdringen. De railsector heeft veel te winnen bij het meer en beter gebruiken van data. Royal HaskoningDHV heeft een sterke reputatie in zowel rail en transport als in digitale innovatie. Dankzij die combinatie zijn we in staat om de efficiëntie en de interoperabiliteit in de sector verder te verhogen, samen met onze klanten en partners.”

De benoeming van Peter Boom past in de ambitie van Royal HaskoningDHV om zijn positie op de groeiende railmarkt te versterken. Ook de overname van Verebus Rail in augustus 2018, draagt daaraan bij. Hierdoor heeft Royal HaskoningDHV alle vier de accreditaties van ProRail en komt daarmee in aanmerking voor grote, geïntegreerde projecten. Royal HaskoningDHV is tevens gecertificeerd voor het behalen van stap 4 op de door ProRail ontwikkelde Veiligheidsladder en voor stap 5 op de CO2 Prestatieladder.