Rona®Pop-Up stuw de oplossing tegen droogte

Rona®Pop-Up stuw de oplossing tegen droogte

Doordat onze zomers steeds droger en langer worden, wordt het vasthouden van water steeds belangrijker. De grotere watergangen zijn vaak voorzien van kantelstuwen die exact het waterpeil kunnen reguleren, maar in kleine watergangen, sloten en haarvaten ontbreken vaak passende maatregelen.

In de praktijk worden regelmatig stalen rijplaten of houten damwanden in een kleine watergang geplaatst, stootwillen in duikers gedrukt of tijdelijke gronddammen aangelegd. Helaas zijn deze oplossingen kostbaar, niet duurzaam en voorzien deze niet in waterregulatie.
Altena Infra-Materialen ontwikkelde daarom de RONA®Pop-up stuw. Een volledig circulair HMWPE schot welke is voorzien van een geïntegreerde schotbalkstuw. Het materiaal is erg sterk en zeer slijt- en slagvast. HMWPE wordt veel gebruikt bij aanvaarbeveiligingen, wrijfstijlen en in kettingbanen binnen de voedingsindustrie. De profielen van de RONA®Pop-up stuw zijn geheel regeneraat/gerecycled van het ‘vreesafval’ van bv deze wrijfstijlen. Het complete schot kan na einde levensduur (>50 jaar) volledig worden hergebruikt.

De RONA®Pop-up stuw kan op maat worden gemaakt. De standaard stuwen zijn 3 of 4 meter breed, 1,5 meter hoog en kennen een regelbereik van 600 mm breed en 600 mm hoog. De stapelbalkjes kunnen naar wens worden samengesteld en zijn voorzien van een rubberen afdichtingsprofiel. De stapelbalken worden gemaakt van de doorstroomuitsparing, zodat er geen materiaal verloren gaat!

De klampen, waar de schotbalken invallen, kunnen worden uitgevoerd in HWMPE, staal of RVS. Uiteraard is het ook mogelijk om naast de complete RONA®Pop-up stuw enkel de schotbalkstuw te leveren. Om de complete RONA®Pop-up stuw de grond in te trillen wordt bij levering, een hijs- en trilframe meegeleverd, zodat deze eenvoudig in te trillen is en de grond ongeroerd blijft. De schotten zijn voorzien van een snij-rand om de verwerking te vereenvoudigen. Inmiddels wordt deze oplossing ook gebruikt als kwelscherm, damwand  en peilscheiding.

RONA®Pop-up stuw is dé eenvoudige en duurzame oplossing om water te bergen en te reguleren.

Meer infranieuws? Lees hier verder!