Pull-Planner™ 4.0 software voor efficiënt en veilig trekken van kabels

Polywater heeft de nieuwste versie van zijn Pull-Planner software geïntroduceerd. De Pull-Planner software wordt ingezet om op een veilige en efficiënte manier kabels te kunnen trekken. De software wordt wereldwijd gebruikt door ontwerpers, engineers en projectmanagers in de elektro- en telecommunicatie-industrie.

De software is efficiënt en eenvoudig te gebruiken – tijdens de planning én in het veld. Met het programma kunnen kabeltrektrajecten snel worden berekend en ontworpen en kunnen van ontwerptekeningen validiteitscontroles worden uitgevoerd. Producent Polywater speelt met de upgrade van de Pull-Planner software in op de toenemende behoeften van het internationale klantenbestand.

Kabelbescherming
De nieuwste versie van het programma is verfijnd aan de hand van praktijkgerichte testen die door Polywater zijn uitgevoerd voor een zo realistisch mogelijke wrijvingscoëfficiënt. Pull-Planner biedt gebruikers de mogelijkheid om nog voordat de kabel wordt getrokken zowel de trekkracht als de druk op de zijwand te berekenen. Op deze manier wordt de kostbare kabel proactief beschermd tegen beschadiging.

Voorspellend model voor trajectontwerp
In een wereld waarin producten en systemen steeds vaker worden gekoppeld en alles en iedereen verbonden lijkt, speelt het trekken van kabels een belangrijke rol. Bekabeling blijft veelal ongezien en daarmee onopgemerkt. Toch is het juist de bekabeling die van wezenlijk belang is voor het ontwerpen en verbeteren van energie-infrastructuur en -systemen.  Met Pull-Planner beschikken engineers, ontwerpers en kabelproducenten over een voorspellend model om kabeltrajectontwerpen te verbeteren en te documenteren.

Trekscenario’s
Door met Pull-Planner kabeltrek berekeningen uit te voeren, kunnen gebruikers verschillende trekscenario’s met elkaar vergelijken. Hierdoor kunnen projectontwerpteams eventuele uitdagingen in het kabeltraject tijdig herkennen en uit verschillende alternatieven de beste oplossing kiezen. Belangrijk voordeel is dat zij daarbij gebruik kunnen maken van Polywaters’s combinatie van ‘best practices’ uit de industrie en uitvoerige testmethodes. Bij die testen wordt gebruikt gemaakt van verschillende kabelmantels en buis materialen in combinatie met de Polywater smeermiddelen. Hiermee heeft de software een omvangrijke database die tot de grootste in de industrie hoort.

Versie 4.0 van de Pull-Planner biedt verschillende taalopties, waaronder Frans, Duits en Spaans, alsmede metrische en Engelse maatsystemen.