Publieksvriendelijk protestactie bouw in Den Haag

Diverse organisaties uit de GWW, waaronder de Stichting AFNL-NOA, steunen de publieksvriendelijke protestacties op 30 oktober in Den Haag. 

De vergunningverlening in de bouw- en infrasector is grotendeels tot stilstand gekomen door de stikstof- en de PFAS-problematiek, terwijl de sector nauwelijks aandeel heeft in de oorzaak van de stikstofcrisis, aldus de organisatoren. Huizenbouw, grondwerkzaamheden en file-aanpak komen stil te liggen en plannen van de BouwAgenda en het Klimaatakkoord kunnen niet meer worden uitgevoerd.
De bouw- en infrasector komt stil te liggen en krijgt nu als eerste de klappen. De branche vraagt het Kabinet maatregelen te nemen waardoor de sector aan het werk kan blijven, anders kunnen ontslagen en faillissementen volgen.

Landelijke actiedag
Een aantal organisaties en bedrijven heeft daarom het initiatief genomen tot een landelijke actiedag op 30 oktober a.s. Gezamenlijke organisatoren willen de actiedag zo publieksvriendelijk mogelijk laten verlopen. Met name door de aanwezigheid van heel veel mensen moet duidelijk worden dat hier de bedrijfszekerheid en werkgelegenheid vol wordt geraakt in diverse sectoren en branches.