Plaatsing fietsbrug Nigtevecht

In de nacht van 10 op 11 maart 2018, zal bij Nigtevecht de ruim honderd meter lange fietsbrug op haar plek boven over het Amsterdam-Rijnkanaal gelegd worden. De stalen boogbrug wordt op pontons ingevaren en vervolgens op de betonnen steunpunten aan weerszijden van het kanaal geplaatst.

De onderzijde van de brug komt tien meter boven het water te liggen. Deze hoge doorvaart betekent niet alleen een spectaculaire plaatsing aanstaande zaterdagnacht, maar ook twee bijzonder lange aanbruggen aan weerszijden van het water. Bruggenspecialist ipv Delft maakte het ontwerp voor de gehele brug. Inpassing van de aanbruggen en afstemming met omwonenden en andere betrokken partijen speelden een grote rol tijdens het ontwerpproces. Het resultaat is een bijzonder slanke constructie die zoveel mogelijk opgaat in de landelijke omgeving.

De fietsbrug gaat gepaard met een nieuwe faunaverbinding op maaiveldhoogte. Ballast Nedam is verantwoordelijk voor het gehele project en schakelde in 2015 Bureau Waardenburg en ipv Delft in als partners voor de Best Value Procurement tender. Deze zomer is de oplevering.

Het gedetailleerde programma voor dit weekend: https://www.facebook.com/FietsbrugNatuurverbindingBN/ 
of
https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2018/Februari_2018/Kom_komen_naar_invaren_fietsbrug_Nigtevecht

Meer informatie over het project: www.fietsbrugnigtevecht.nl
Meer informatie over het ontwerp: www.ipvdelft.nl