Oud-werkgeversvoorman Hans de Boer overleden

Oud-werkgeversvoorman Hans de Boer is op 18 januari plotseling overleden.

Econoom Hans de Boer was vanaf 1997 zes jaar voorzitter van MKB Nederland. Met een onderbreking waarin hij zelf weer ondernemer werd, vervulde hij meerdere leidende posities, zoals boegbeeld van de Taskforce Jeugdwerkloosheid, lid van van het Innovatieplatform en voorvechter van de Vakcolleges. De Boer was ook meer dan tien jaar lid van de Sociaal-Economische Raad (SER), waarvan ruim zes jaar als vice-voorzitter.

In 2014 werd hij voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW. Die functie bekleedde hij zes jaar; na Prinsjesdag 2020 nam hij afscheid. Hij speelde een prominente rol in maatschappelijke en politieke debatten over cruciale issues in de infrawereld; de laatste jaren bijvoorbeeld over de gevolgen van de PFAS- en stikstofcrisis. Zijn invloed is in de sector vanzelfsprekend ook van betekenis door zijn rol in de grote issues die de hele economie betreffen, zoals het pensioenakkoord en de coronacrisis.

De Boer stond bekend als een constructieve gesprekspartner, een sterk debater, stevig op de inhoud, maar altijd met oog voor zijn gesprekspartners. Hij werd 66 jaar.