Waterschap Rivierenland

Senior Vergunningverlener

Waterschap Rivierenland

Geplaatst 3 maanden geleden

 

Senior Vergunningverlener
vacaturenummer: T-VWE 106530-103180 (IA)
locatie: Tiel

Vanaf de Duitse grens tot en met Kinderdijk zorg jij er samen met ons voor dat alle inwoners droge voeten en schoon water houden. Hoe? Door als senior medewerker vergunningen met juiste adviezen en in goed overleg met de initiatiefnemer tot een goed besluit te komen.

Wij zijn water
In het prachtige, waterrijke gebied tussen de Rijn, de Lek, de Waal en de Maas zorgen wij – Waterschap Rivierenland – voor droge voeten en schoon oppervlaktewater. We zuiveren water, onderhouden sloten en vaarten, verstevigen dijken, leggen vispassages aan en beheren polderwegen. Kortom, wij doen belangrijke dingen voor ‘onze inwoners’ op het gebied van water, veiligheid, recreatie en werk. Duurzaamheid en maatschappelijke relevantie staan bij ons dan ook hoog in het vaandel. Want wij zijn water. Jij ook? Dompel je dan onder in de wondere waterwereld van Waterschap Rivierenland en solliciteer gelijk op onze functie van senior medewerker vergunningen.

Over jouw werk
Als particulieren, bedrijven of overheidsinstanties iets willen wat wateren en dijken – soms letterlijk – raakt, krijgen ze te maken met ons. En dus met jou als senior medewerker vergunningen. Dat kan gaan over de bouw van een woning of woonwijk langs een dijk, het graven van water of de aanleg van kabels en/of leidingen. Met jouw kennis en technisch inzicht breng je de initiatiefnemer en het waterschap bij elkaar. Je adviseert bij plannen, weegt belangen af en houdt daarbij rekening met de directe omgeving als geheel.

Jij

 • voert zelfstandig technische beoordelingen uit en maakt en controleert berekeningen;
 • houdt regelmatig vooroverleg met initiatiefnemers en overheidsinstanties en adviseert hen over de (on)mogelijkheden;
 • stelt besluiten op op basis van juridische gronden;
 • bent de contactpersoon voor een aantal gemeenten die vallen binnen ons werkgebied;
 • hebt een eigen specialisme. Op het gebied van grondwater, dijken of kabels en leidingen spijker jij continu je vakkennis bij;
 • bent een vraagbaak voor collega’s.

Over jouw team
Jij bent als senior medewerker vergunningen 1 van de 31 medewerkers van de afdeling Vergunningen, dat is opgesplitst in 2 teams. Je werkt vanuit Tiel. Samenwerken speelt binnen de afdeling een belangrijke rol. Je werkt samen met collega’s aan een gezamenlijke werkvoorraad. Met je collega’s werk je aan optimaal waterbeheer voor nu, en voor de toekomst. Per jaar worden circa 4000 zaken verwerkt. Dat is soms best even aanpakken dus. Je focus ligt op korte doorlooptijden en kwaliteit. Je werkt volgens de Lean-methodiek, op een afdeling die productiegestuurd is. Daarnaast is er ook tijd voor ontspanning: regelmatig organiseren collega’s etentjes of uitjes op vrijblijvende basis.

Als senior medewerker vergunningen neem jij complexe zaken onder je hoede en ben je een belangrijke schakel om ons waterbeheer op peil te houden.

Over jou
Jij gaat voor een baan met inhoud, veel afwisseling, eigen verantwoordelijkheden en de ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. Jij doorgrondt een zaak snel, ziet verbanden, bent analytisch sterk en hebt overtuigingskracht. Zo groei je in een functie waarin met jouw inbreng echt iets wordt gedaan. Je weet te manoeuvreren in een bestuurlijke omgeving en pakt elke uitdaging met beide handen aan. Wij zoeken een collega die het vak in de praktijk wil leren met:

 • een technisch hbodiploma, of hbowerk– en denkniveau door aantoonbare werkervaring op het gebied van vergunningen;
 • gezond verstand op het gebied van technische kennis en berekeningen;
 • een klantgerichte professionele houding en humor. Een teamspeler;
 • kennis van en/of ervaring met het verlenen van vergunningen;
 • prima communicatieve vaardigheden. Jij weet je adviezen kracht bij te zetten;
 • algemene juridische kennis. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Waterwet zijn niet helemaal nieuw voor je.

Over wat je van ons kan verwachten
Je hebt de mogelijkheid af en toe vanuit huis te werken, werkt 36 uur per week en kan grotendeels zelf bepalen hoe laat en waar jouw werkdag begint. Ook krijg je een:

 • brutosalaris in schaal 9 tussen de € 2.728,- en € 3.718,-;
 • individueel keuzebudget van 20% van je salaris. Dit kan je inzetten voor meer loon, extra verlof of andere mogelijkheden zoals studies;
 • vergoeding voor woon-werkverkeer.

Over hoe je kan solliciteren
Wil jij werken in een van de meest waterrijke regio’s van Nederland? Vertel wie je bent en wat je kan door te reageren op de vacature van senior medewerker vergunningen bij Waterschap Rivierenland tot en met 7 maart via het online sollicitatieformulier.

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Jeannette Bos, teamleider Vergunningen West. Je kan haar bereiken via 06-20416279. Of met Hans van Gellecum, afdelingshoofd Vergunningen en ook hij kan je eventueel te woord staan. Zijn telefoonnummer is 06-51299732. Of kijk op www.wsrl.nl.

Waterschap Rivierenland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.