TNO

Senior projectmanager samenwerkingsverbanden mobility

TNO

Geplaatst 6 dagen geleden

SENIOR PROJECTMANAGER SAMENWERKINGSVERBANDEN MOBILITY
Als het om mobiliteit gaat, zijn de ambities hoog. Mensen willen steeds sneller, duurzamer én goedkoper van a naar b. Dat vraagt om nieuwe mobiliteitssystemen en verregaande publiek-private samenwerking. Jij leidt dit in goede banen.

 

WAT GA JE DOEN?
Jij krijgt een unieke kans om bij te dragen aan de mobiliteit van de toekomst. Bij TNO leid je namelijk complexe en omvangrijke projecten rondom sustainable en smart mobility in stedelijke gebieden. Denk aan een buitenlandse overheid die het openbaar vervoer in het hele land gratis wil maken. Of een stad die volledig uitstootvrij wil worden. In alle gevallen zijn er verschillende partijen betrokken, allemaal met eigen belangen, zoals gebruikers en consumenten, vervoersbedrijven, autofabrikanten, infrabeheerders, milieuorganisaties en overheden. Aan jou de taak om eenheid te creëren, samenwerking te stimuleren en de langetermijndoelen van de opdrachtgever goed in het oog te houden.

Binnen de projecten geef je sturing om hoogwaardige antwoorden te leveren aan klanten, risico’s te managen én om de kennisbasis van je afdeling te verstevigen. Dankzij jou weten de leden van de projectteams precies wat er van hen verwacht wordt en krijgen ze de kans om zich volop te ontplooien. Ook ga je op zoek naar nieuwe manieren om de kennis die jouw afdeling ontwikkelt naar de markt te brengen. Je verkent mogelijkheden voor samenwerkingsverbanden tussen partijen en genereert nieuwe opdrachten uit je contact met klanten.

Lees meer over Sustainable Urban Mobility and Safety bij TNO

 

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
Projecten leiden én klanten adviseren; jij kunt het allebei. Overtuigend bovendien. Je voelt feilloos aan welke soms tegengestelde (politieke) belangen er spelen in het mobiliteitsdomein en kunt hier goed op inspelen. Tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen, volg je je eigen pad en neem je anderen hierin mee. Een project staat voor jou nooit op zichzelf. Jij ziet de resultaten in breder verband en houdt het overzicht over de langetermijndoelen. Wat je nog meer in huis hebt?

 • Een wo-masterdiploma in een relevante richting, bijvoorbeeld technische bestuurskunde, economie of wiskunde.
 • Minimaal tien jaar ervaring als projectleider of projectmanager.
 • Stevige adviesvaardigheden.
 • Bij voorkeur ervaring in een consultancy- of researchomgeving.
 • Goede communicatieve skills in het Nederlands en Engels.

 

 

WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?
TNO slaat als onafhankelijke onderzoeksorganisatie een brug tussen de universitaire wereld en bedrijven. Wij vertalen onderzoeksresultaten naar heldere toepassingen en oplossingen. Zo lossen we de problemen van overmorgen op. En is een project volbracht? Dan hervatten we onze ontdekkingsreis naar kennis en adviezen waar Nederlandse bedrijven en organisaties in de toekomst wat aan hebben. Met zo’n drieduizend medewerkers werken we binnen negen verschillende domeinen voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, maatschappelijke organisaties, grote bedrijven en dienstverleners.

Lees meer over TNO als werkgever

Binnen TNO ga jij aan de slag bij de afdeling Sustainable Urban Mobility and Safety in Den Haag. Hier werk je samen met bijna veertig gezellige en professionele collega’s aan oplossingen die bepalend zijn voor het straatbeeld van de toekomst. Wat zijn de effecten van zelfrijdende voertuigen op de taxibranche? Hoe lossen we parkeer- en fileproblemen op door middel van shared cars? Hoe kunnen we met geavanceerde modellen exact voorspellen wat de uitstoot op een bepaalde plek gaat zijn op het moment dat je een ander knooppunt afsluit? Wat betekent het voor de veiligheid als alle voertuigen met elkaar en met hun omgeving kunnen communiceren? Je ziet het: er is nog heel wat te doen! We zitten midden in een enorme mobiliteitstransitie. Heb jij de drive om die transitie mee vorm te geven?

Maak kennis met je collega’s

 

WAT KAN TNO JE BIEDEN?
Uitdagend én afwisselend werk. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris tussen € 4.673,- en € 6.789,- (afhankelijk van je kennis en ervaring) krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Misschien wil je doorgroeien tot programmamanager of jezelf verder verdiepen in consultancy of onderzoek. Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een uitstekende pensioenregeling.
 • 28 vakantie- en 5 atv-dagen.
 • Een flexbudget dat je kan inzetten voor verschillende doelen. Bijvoorbeeld om extra vakantie te kopen of bij je salaris te laten uitbetalen.
 • Uitzicht op een vast contract.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten.
 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Een moderne werkplek op ons kantoor in Den Haag, goed bereikbaar met het ov.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken.
 • Toegang tot het projectleidersgilde van TNO: een netwerk van zo’n driehonderd gelijkgestemden. Het gilde organiseert jaarlijks verschillende workshops, symposia, intervisiesessies en andere activiteiten voor projectleiders.
 • Coaching als je daar behoefte aan hebt.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je kunt kiezen

Deze functie kan deeltijds (32-36u) of voltijds (40u) ingevuld worden.

 

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?
Reageren kan tot en met 30 juni 2019. De eerste ronde staat gepland op 9, 10 en 11 juli en de tweede ronde staat gepland op 15, 16 en 19 juli. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een derde en laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

 

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?
Dan zien we je reactie graag tegemoet via de ”Solliciteer” button! Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

 

 

Recruiter: Jeroen De Bie
Mobiel: +31 (0)6-114 57299
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/debiejeroen

Hiring manager: Jeroen Dezaire
Telefoonnummer: +31 (0)6 50887020

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.