Waterschap Limburg

Senior adviseur watersysteem

Waterschap Limburg

Geplaatst 4 maanden geleden

Waterschap Limburg

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, maar onze uitdagingen zijn groots! Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland. Van steden als Maastricht, Sittard, Roermond, Weert en Venlo tot agrarische gronden en natuurgebieden.

Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en waterklaar te maken voor de toekomst?

Ben jij flexibel, vernieuwend, omgevingsgericht? Duik dan in een toekomst bij Waterschap Limburg en reageer op onze vacature.

 

Word jij onze nieuwe Senior adviseur watersysteem?

Als Senior Adviseur binnen het cluster Kaders & Ontwikkeling voer je regie en coördineer je de beleidsontwikkeling voor een klimaat-robuust watersysteem. Daar horen onderwerpen bij als droogte en wateroverlast. Daarnaast leg je verbindingen met onze andere wateropgaven: waterkwaliteit en zuiveren. Je hebt oog voor relevante fysieke ontwikkelingen, ook vanuit de bijvoorbeeld de omgevingswet,  weet deze met elkaar te verbinden en waar nodig te vertalen naar concrete acties, je voert regie op de voortgang ervan en borgt de inpassing hiervan in de organisatie.

Je zorgt ervoor dat beleid via planvorming of gebiedsprocessen gaat leiden tot resultaat buiten. Een van de focuspunten vormen de robuuste beekdalen. Je creëert overzicht over de totale fysieke opgave voor een robuust watersysteem en neemt hierin bestuur en organisatie mee. Samen met het kernteam, de betrokken managers, directie en het bestuur van Waterschap Limburg geef je richting aan de uitvoering.

Ook zorg je voor afstemming met beleidsprocessen in regionale samenwerkingsverbanden, met de provincie, op Maasstroomgebieds- en landelijk niveau.

Je werkt intensief samen met een kernteam van circa 6 medewerkers en zorgt voor een goede betrokkenheid van alle relevante processen en collega’s in de gehele organisatie. Belangrijk is bijvoorbeeld de verbinding met Strategie en Communicatie,  Areaalbeheer en Projecten & Inkoop.

Je maakt gebruik van de kennis en expertises binnen en buiten het waterschap. Als het gaat om beleidsinhoudelijke vraagstukken ben je de spil en het aanspreekpunt voor de organisatie, de projecten en onze samenwerkingspartners.

Een rol in de crisisorganisatie kan onderdeel uitmaken van de functie.

 

Belangrijk is dat je…

 • een sterk ontwikkeld omgevingsbewustzijn hebt en dat je vaardig bent in en plezier beleeft aan de advisering aan bestuurders;
 • resultaatgericht en flexibel bent;
 • beschikt over daadkracht, je bent doortastend en vindingrijk;
 • een sterk analytisch vermogen hebt;
 • een netwerker en verbinder bent;
 • door je goede sociale, communicatieve en organisatorische vaardigheden de waterschapstaken weet te verbinden met relevante partners;
 • je overzicht houdt en van daaruit anderen meeneemt en richting geeft;
 • plannen en organiseren tot goed ontwikkelde vaardigheden behoren;
 • bereid bent om jezelf verder te ontwikkelen;
 • je je thuis voelt bij zelfstandig werken en een flinke dosis overtuigingskracht bezit. 

 

Verder heb je…

 • een academisch gevormde opleiding voltooid, bij voorkeur in de richting van hydrologie, geografie of landschap;
 • kennis van en affiniteit met de fysieke leefomgeving waarin het waterbeheer wordt vormgegeven;
 • minimaal 8-10 jaar werkervaring in het veld water en omgeving;
 • ervaring in het samenwerken met bestuur, management, inhoudelijke specialisten en projectleiders;
 • gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • een B-rijbewijs.

Waterschap Limburg ontwikkelt zich langs een aantal watermerken, waaraan jij bijdraagt:

 • we werken met de omgeving, voor de omgeving;
 • we trekken samen op met het bestuur;
 • we respecteren de kaders, en pakken de speelruimte;
 • we blijven in beweging;
 • we helpen onze collega;
 • we maken de wereld mooier.

 

Wat we bieden:

het waterschap biedt een interessante baan in een stimulerende omgeving. Dompel jezelf onder in de dynamische wereld van het waterschap, waarin we iedere dag samen werken aan droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon water. Opgaven waar we trots op zijn! In een baan bij Waterschap Limburg draag je bij aan het mooier maken van de wereld; een stukje zingeving dat je eigen leven ook zal verrijken.

Het betreft een fulltime functie voor 36 uur per week. De functie is indicatief ingedeeld in schaal 12. Dit is, afhankelijk van kennis en ervaring, indicatief is dit minimaal €4.018,- en maximaal €5.713,- bruto per maand. Conform cao stijgt het salaris per 1 juli 2020 met 1%.

Naast dit salaris heb je de beschikking over een Individueel KeuzeBudget (IKB) van 20% van je salaris. Het IKB is een vrij besteedbaar budget dat je kunt inzetten voor verschillende doelen. Daarnaast hebben wij prima andere arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonsgebonden basisbudget (PBB) dat je kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling en vitaliteit.

 

Geïnteresseerd?

Procedurele vragen kun je stellen via hrm@waterschaplimburg.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij  Margreet Smits, clustermanager Kaders en Ontwikkeling (tel. 06-53178965) en Aldo Janssen (tel. 06- 83022692). Je gemotiveerde sollicitatie en CV ontvangen we graag vóór 13 januari 2020 via via IGOM (www.IGOM.nl) of onderstaande sollicitatiebutton. De selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 17 januari 2020. Kijk voor meer informatie ook op www.waterschaplimburg.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.