Gemeente Amsterdam

Projectleider Techniek

Gemeente Amsterdam

Geplaatst 2 maanden geleden

Overtuigend bijdragen aan imposante infrastructurele projecten in Amsterdam-Oost? Het kan als technisch projectleider bij het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam.

 

Gemeente Amsterdam heeft een vacature voor een

 

Projectleider Techniek

32-36 uur

 

De functie

Als het ergens bruist, dan is het wel in Amsterdam-Oost. Kijk maar naar de gebiedsontwikkelingen op IJburg, Zeeburgereiland en Over-Amstel, bij de Arenapoort en in Bijlmer Centrum. Allemaal projectgebieden die van groot belang zijn voor onze bewoners en bezoekers. Jij bent als projectleider verantwoordelijk voor de technische aspecten van uiteenlopende deelprojecten binnen een van deze gebieden. Zo draag je een overtuigend steentje bij aan de meest interessante infrastructurele projecten in onze hoofdstad.

 

Dit ga je doen

In jouw functie als technisch projectleider is geen dag hetzelfde. Er ligt een prachtige opgave tot stadsvernieuwing. Denk aan sloop- en nieuwbouwprojecten, bodem- en asbestsaneringen, kadeconstructies en maaiveldinrichtingen. Vanuit ons eigen ingenieursbureau zet jij je stevige civieltechnisch kennis in voor meerdere deelprojecten. De betrokken projectteams, die wisselen in samenstelling en grootte, kunnen rekenen op jouw heldere sturing tijdens de voorbereiding en de uitvoering.

 

Tijdens de voorbereidingsfase borg je de technische wensen en eisen, verzorg je de benodigde onderzoeken en stel je projectplannen op. Je onderhoudt nauwe contacten met onder meer voorbereiders en planners. Eventuele knelpunten signaleer je en je komt samen met specialisten, zoals kostendeskundigen en inkopers, tot heldere adviezen en concrete oplossingen. Zo zetten jullie samen een stedenbouwkundig idee om in een uitvoerbaar en beheersbaar ontwerp.

 

Ook tijdens de uitvoering van je deelprojecten blijf je betrokken. Je houdt de financiën, kwaliteit en voortgang nauwlettend in de gaten. Betrokkenen zoals directievoerders en aannemers ervaren jou als een oprechte sparringpartner met veel kennis van zaken. Zaken als budget, planning en informatieverstrekking zijn dankzij jou op orde. Omdat het ingenieursbureau volop in ontwikkeling is, richt je je ook op interne professionalisering. Je overziet de verschillende projecten en hun onderlinge samenhang en voelt de belangen die spelen goed aan. Ook ben je betrokken bij ontwikkelingen als BIM en systems engineering.

 

Dit is jouw kracht

Met je team mooie projecten realiseren; daar sta jij voor. Collega’s kunnen rekenen op jouw betrokkenheid. Op natuurlijke wijze begeleid en coach je hen en je draagt overtuigend bij aan de sfeer in het team. Met klanten en andere betrokkenen bouw je hechte relaties op. Resultaat behalen; dat is wat jij doet en je stimuleert ook anderen daarin. Je bent ijzersterk in het ontleden van complexe vraagstukken, ziet razendsnel kritische details, legt verbanden en komt proactief met oplossingen. Verder heb je:

 • Hbo-niveau en minimaal twee jaar ervaring met het geven van leiding binnen grootstedelijke projecten.
 • Een civieltechnische achtergrond en kennis van grond-, weg- en waterbouw, zoals bijvoorbeeld BLVC en kabel- en leidingcoördinatie.
 • Ervaring met het aansturen van meerdere teams tegelijk.
 • De vaardigheid om goed om te gaan met complexe projecten, veeleisende stakeholders en hoge werkdruk.

 

Dit bieden wij je

 • Minimaal € 3.348,- en maximaal € 4.859,- bruto per maand (salarisschaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Complexe, afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
 • De mogelijkheid om thuis te werken en flexibele werktijden te hanteren, voor een goede balans tussen werk en privé.
 • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder meer opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage aan je ziektekostenverzekering en een individueel keuzebudget dat je vrij kunt besteden.
 • Uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden zoals officetrainingen, mindfulness en vakspecialistische opleidingen.

 

Hier ga je werken

Amsterdam groeit! Elk jaar komen er meer bezoekers, bewoners en bedrijven naar onze prachtige stad. Bij de gemeente Amsterdam werken we met 14.000 collega’s dagelijks aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de 2,3 miljoen bezoekers van Sail, maar ook voor de buurman die graag een bloemperkje voor de deur wil. Je kunt je voorstellen dat het hierbij belangrijk is dat we assets zoals verhardingen, bruggen, kademuren en openbare verlichting goed onderhouden.

 

Energietransitie, klimaatadaptatie, mobiliteitstransitie, een veilige infrastructuur, een leefbare openbare ruimte; het zijn grote opgaves. Ons ingenieursbureau werkt hieraan met bijna 1.000 collega’s. Het zijn dé partners binnen de stad op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw. Diverse constructeurs, hydrologen, werkvoorbereiders, projectleiders, directievoerders, planners, risico-analisten en innovatie-aanjagers bieden expertise op water en deltatechnologie, stedelijke inrichting en milieu, infrastructuur, verkeersadvies, project- en contractmanagement. Zij werken onder meer aan het creëren van land voor IJburg, de instandhouding van tientallen bruggen en kilometers walmuur, de renovatie van tunnels en de inrichting van honderden straten en vele gebiedsontwikkelingen. Binnen het ingenieursbureau zijn diverse teams Maaiveld actief. Deze teams ontwikkelen de technische ontwerpen voor projecten gericht op de inrichting van de openbare ruimte. Jij gaat aan de slag bij het team Maaiveld Oost.

 

Reageer direct

Zet jij je ideeën en kennis graag in voor een ambitieuze werkgever die het beste wil voor de stad Amsterdam en haar bewoners, ondernemers en bezoekers? Upload dan uiterlijk 15 april 2019 je motivatie en cv via de onderstaande sollicitatiebutton:

Vragen?

 • Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Paul Jongbloed, teamleider Maaiveld Oost. Hij is bereikbaar via 06 – 83 64 61 28 en p.jongbloed@amsterdam.nl.
 • Vragen over de sollicitatieprocedure? Stel ze aan Ahu Yalcin, adviseur Werving en Selectie. Zij is bereikbaar via 06 – 28 49 29 79 en a.yalcin@amsterdam.nl.
 • Goed om te weten
 • De gemeente Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Projectleider, Projectmanager, Projectmanagement, Project Coördinator, Overheid, Gemeente Amsterdam, Leidinggeven, Leidinggevende, Civiele Techniek