Vialis

Lead Engineer Elektrotechniek

Vialis

Geplaatst 6 maanden geleden

Locatie: Houten of Projectlocatie

Installatietechniek, Industriële Automatisering, Ontwerp, Engineering, Hardware Engineering, Systems Engineering, Projectmanagement, Infra

 

Goed technisch gebouwde infrastructuurprojecten in Nederland waar je ‘u’ tegen zegt. Mogen we ‘je’ zeggen tegen jou als onze nieuwe lead engineer?

De grootste zeesluis ter wereld in IJmuiden en de Ketheltunnel bij Rotterdam, het zijn bouwwerken waar je ‘u’ tegen zegt en waar veel techniek bij komt kijken. En daarom hebben wij jou nodig als lead engineer. Jij zorgt dat de techniek bij de bouwconstructies van Vialis voor elkaar komt. Je bouwt aan de infrastructuur in Nederland bij grote toonaangevende projecten. Het doel? Het creëren van de beste technische oplossingen met alle randvoorwaarden die daarbij komen kijken. Met de nieuwste technieken en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, draag jij bij aan een betere infrastructuur en aan een veiliger Nederland.

 

Waar jouw uitdaging begint:
Laag- en hoogspanningsnetwerken, ventilatie, pompen, bediening en besturing en nog veel meer. Het is allemaal onderdeel van jouw verantwoordelijkheid als lead engineer. Bij alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties in bijvoorbeeld een brug, sluis of tunnel, ben jij de man/vrouw die bepaalt wat er nodig is om het geheel te realiseren. Jij maakt de koppeling tussen hoe iets gaat werken en de daadwerkelijke techniek en functioneert als technisch eindverantwoordelijke voor jou onderdeel. Je kijkt in de voorfase wat er nodig is en wat de eisen zijn en denkt daarbij in technische én creatieve oplossingen en zorgt dat de tekeningen en bestellingen technisch inhoudelijk kloppen. Tot in elk detail. Je brengt het allemaal in kaart met jouw technisch inzicht en inschattingsvermogen.

Jij excelleert in jouw functie als onze lead engineer elektrotechniek door:

 • Op tijd een werkend ontwerp met kwaliteit en binnen budget op te leveren
 • Contact te onderhouden met de leveranciers en je bezig te houden met inkoopspecificaties
 • Een team van engineers, modelleurs en tekenaars aan te sturen
 • Continu bezig te zijn met raakvlakafstemming met civiel en wegenbouw. Je snapt dat je niet het beton en asfalt weer ‘even’ kunt openbreken, dus zet alles op alles om dit te voorkomen

 

Aangenaam, dit is jouw nieuwe werkgever:
Al bijna honderd jaar is Vialis werkzaam in het domein infrastructuur en mobiliteit. Deze omgeving is sindsdien volledig veranderd. Zeker de laatste jaren hebben we te maken met uitdagingen en kansen die vragen om expertise en intelligente oplossingen. Als Vialis ontwikkelen we integrale oplossingen voor het managen van verkeersstromen op de weg en het water. Veiligheid, duurzaamheid en doorstroming: dat zijn de uitdagingen waar onze opdrachtgevers voor staan en waarvoor we ons bij Vialis hard maken. Dankzij onze verkeerskundige en technologische kennis en ervaring lukt het ons om klanten doelgericht en toekomstgericht te adviseren over de complexe vraagstukken waar zij mee zitten.

 

Wij als Vialis bieden jou:
Een vaste werkplek voor tien jaar? Daar doe jij niet aan. Jij zit op de locatie van het project. Binnen Vialis val jij onder de discipline Engineering waar de disciplineleider verantwoordelijk is voor alle collega’s in het team.

Zelf stuur jij diverse collega’s aan en zie je jouw andere collega’s regelmatig op binnen Vialis georganiseerde netwerkbijeenkomsten en kennissessies. Je krijgt dan ook alle ruimte om jouw kennis up to date te houden en om jezelf als professional verder te ontwikkelen. Wat wij je verder bieden:

 • Een fulltime bruto maandsalaris tussen de 3.800 en 5.500 euro (afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring)
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen
 • Flexibele werktijden en mogelijkheden tot thuiswerken
 • Een leaseauto
 • Laptop en smartphone
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds PMT
 • Uitstekende opleidingsmogelijkheden, onder meer in samenwerking met de VolkerWessels Academy
 • Een winstuitkering

 

Wat breng jij met je mee?
Een werkomgeving waarin techniek, klanten en leidinggeven samenkomen, spreekt jou aan. Dat is de omgeving waar jouw communicatieve én analytische skills tot hun recht komen. En de plek waar jouw creatieve ideeën als oplossingen hun werk doen. Zo kun je resultaatgericht werken. Onder druk lukt het je om doelgericht te werk te gaan en de hoofd- en bijzaken te scheiden. Door vooruit te denken vergeet je geen enkele handeling. Verder werk je graag en goed samen met je team en neem je mensen mee in jouw ideeën. Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde HBO opleiding richting Elektrotechniek
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring als engineer in een vergelijkbare functie, bijvoorbeeld als engineer met een leidinggevende functie
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschift

 

Contact en solliciteren?
Maak een vliegende start en solliciteer direct via onderstaande button. Wil je eerst nog wat meer informatie? Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je ook contact opnemen met Loes van Rijn, Recruiter via 06 – 50 03 54 09 en Loes.van.Rijn@vialis.nl

Voor meer informatie over werken bij Vialis, ga dan naar https://www.vialis.nl/nl/werken-bij

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, wij hebben de intentie om deze functie zonder tussenkomst van een bureau in te vullen.