Gemeente Rotterdam

Ervaren adviseur verkeersmodel

Gemeente Rotterdam

Fulltime
Geplaatst 6 maanden geleden

Opleidingsniveau HBO, WO
Aantal uren 36 uur
Vakgebied Verkeer & Vervoer
Salarisindicatie € 3491 – € 5067 p.m.
Contractvorm Onbepaalde tijd

Waarom we jou hard nodig hebben!
Rotterdam is hard aan het groeien, er moeten de komende jaren tienduizenden extra woningen gerealiseerd worden, dit leidt tot allerlei gebiedsontwikkelingen waarvoor de verkeersimpact met een verkeersmodel onderzocht moet worden. De gebiedsontwikkelingen zijn allemaal verschillend. In type ontwikkeling en in planologische fase.

Voorbeelden van grote gebiedsontwikkelingen en andere projecten waar jij de modeladvisering voor mag gaan doen zijn:

 • De nieuwe kuip, Feyenoord City.
 • De zoektocht naar een nieuwe oeververbinding tussen Kralingen en Feijenoord
 • De Rotterdamse Mobiliteitsaanpak
 • Gebiedsontwikkeling Makersdistrict Merwe4Haven
 • Urban Tools NEXT: Innovatie in verkeersmodellen

Slimme mobiliteitsoplossingen, dat is jouw vak!
Jouw expertise is essentiële bijdrage aan een aantrekkelijk, gezond en economisch sterk Rotterdam. Hoe? Door jouw slimme en gezonde mobiliteitsoplossingen. Vanuit de specialisatie van verkeersmodellen richt je je op voorstellen voor de onderbouwing van plannen en beleid, op het gebied van mobiliteit en de ruimtelijke ordening. Wat jouw echte toegevoegde waarde is in deze rol?

 • Je hebt een voortrekkersrol in complexe studies met het verkeersmodel MRDH past de modellen zelf toe, en begeleidt externe bureaus. Daarnaast en draagt je constant bij aan de kwaliteitsverbetering van de verkeersmodellering.
 • Met de partners in de regio voer je overleg over de wijze waarop het wordt gebruikt in studies. Intern ben je aanspreekpunt voor verkeersplanologen en beleidsadviseurs en adviseert over het gebruik van het verkeersmodel en de interpretatie van resultaten. Je presenteert resultaten van studies op heldere manier voor vakgenoten en buitenstaanders.
 • Samen met de collega modelspecialisten draag je bij aan de slimme toepassing van het model en innovatie. Veel gebiedsontwikkelingen willen maximaal inzetten op mobiliteitstransitie. Het is jouw rol die transitie goed te vertalen naar verkeersmodeluitgangspunten.

De afdeling Mobiliteit, hier kom je terecht.
Op de afdeling Mobiliteit werken ruim 120 collega’s. Met gericht verkeersbeleid en een duurzame infrastructuur houden we Rotterdam bereikbaar. Samen zorgen we ervoor dat Rotterdam beschikt over een optimaal verkeersnetwerk gezien vanuit de invalshoeken economie, gezondheid en bereikbaarheid. De komende jaren maken we een transitie naar verduurzaming van de mobiliteit en focussen we op onze bijdrage aan een evenwichtige groei van de stad.

Waarom jij kiest voor werken bij Gemeente Rotterdam?
Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie willen wij zijn. Daarom bieden we je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Bij deze vrijheid en verantwoordelijkheid horen goede arbeidsvoorwaarden en een passende waardering. Je krijgt een vrij te besteden individueel keuzebudget, waarin je je vakantiegeld en eindejaarsuitkering laat uitbetalen wanneer je wilt.

Als jij bij ons komt werken…

 • Kun je rekenen op bevlogen collega’s die erg begaan zijn met hun werk.
 • Mag jij je eigen werk organiseren en krijg je veel verantwoordelijkheid.
 • Investeren we in de stad, dus ook in jouw ontwikkeling.
 • Kun je rekenen op een afdeling waar het nooit saai is.
 • Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Dit is maximaal € 5067 (schaal 11) o.b.v. een werkweek van 36 uur.
 • Een ABP-keuzepensioen.
 • Krijg je een contract van twee jaar met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Uitstekende verlofregelingen.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%.

Al onze arbeidsvoorwaarden op een rijtje? Die vind je terug onder ons aanbod.

Wat we van jou verwachten?
Misschien voor de hand liggend om te benoemen dat je het beste uit de functie haalt met zowel een innovatief als conceptueel vermogen, dat je zowel analytisch als een echte netwerker bent die ook weet te organiseren. Maar we nemen toch liever het zekere voor het onzekere! Dit denken we dat je echt nodig hebt om van de functie een succes te maken:

 • Academisch dan wel hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 tot 5 jaar ervaring op het vakgebied
 • Een aanvullende opleiding is een pré
 • Kennis en ervaring met de toepassing van gangbare verkeersmodellen op macroniveau
 • Ervaring met inhoudelijke aansturing van medewerkers en externe partijen
 • Ervaring met het toepassen en laten ontwikkelen van (mesoscopische) dynamische modellen is een pré.

Haal jij het beste uit Rotterdam?
Dan komen we graag met je in contact! Via de ‘Solliciteer’ button ontvangen we je graag jouw CV en motivatiebrief. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Michel Mostert , tel. 06-19267394.

Enthousiast, maar heb je nog een paar andere vragen? Dan kun je contact opnemen met Samir Haddouch, recruiter, telefonisch te bereiken op 06-29014470.

NB Herplaatsings- en reïntegratiekandidaten van de gemeente Rotterdam hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op andere interne of externe sollicitanten, ongeacht in welke fase van de procedure zij solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat.

Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.