Onderdeel van groot onderhoud aan de brug A12 Galecopperbrug richting Arnhem in nacht van 7 – 8 oktober 2022 dicht

Onderdeel van groot onderhoud aan de brug
A12 Galecopperbrug richting Arnhem in nacht van 7 – 8 oktober 2022 dicht

De Galecopperbrug aan de A12 richting Arnhem, ter hoogte van Utrecht, is van vrijdag 7 oktober 20.00 uur tot zaterdag 8 oktober 08.00 uur vanwege onderhoud aan de brug afgesloten voor verkeer. De weg onder de brug (Papendorpseweg) is ook volledig afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Weggebruikers dienen rekening te houden met 20 minuten extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag en de scheepvaart op het Amsterdam-Rijnkanaal ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

Omleidingen
Gele borden leiden doorgaand verkeer richting Arnhem om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de snelweg A27 richting Utrecht. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Fietsers moeten omfietsen via de Galecopperdijk.

Wat houden de werkzaamheden in?
Tijdens de nachtafsluiting plaatst Rijkswaterstaat een hijskraan op de Papendorpseweg om daarmee de kop van een van de hoge torens (pyloon) te verwijderen. Het verwijderen  van de kop maakt onderdeel uit van een grote onderhoudsbeurt van de Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem. Door groei van het steeds zwaardere vracht- en autoverkeer is de belasting van de brug de afgelopen decennia flink toegenomen. Daarnaast vertonen de stalen kabels die het brugdek dragen – tuien genaamd – roestvorming op de Galecopperbrug richting Arnhem. Om de brug ook in de toekomst veilig te kunnen gebruiken, versterkt Rijkswaterstaat de hoge torens (pylonen) en vervangt ze de stalen kabels (tuien). De werkzaamheden duren tot begin 2024.

  1. In geval van slecht weer stelt Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Meer informatie en een uitgebreide planning vindt u op de projectwebsite www.galecopperbrug.nl.