De eerste editie van Techni-Mat op 25 en 26 maart wordt een veelbelovend kennisevenement voor professionals uit de branches infra en ruwbouw. Bezoekers kunnen er kennis en inspiratie opdoen door middel van een uitgebreid programma met infosessies, seminars en workshops die ingaan op verschillende actuele thema’s binnen beide sectoren. Het kennisprogramma tijdens de nieuwe vakbeurs Techni-Mat bestrijkt verschillende actuele thema’s binnen de infra- en ruwbouw sector.

Zaken als circulair bouwen, klimaatrobuust ontwerpen, verduurzaming, digitalisering, veiligheid en onderhoud van bruggen en wegen komen uitgebreid aan bod. Er zijn workshops over robuuste watersystemen, het aanleggen van voet- en fietspaden in gietasfalt, de beheersing van asbest, nieuwe betonnormen en laag temperatuur asfalt.

Zowel op 25 als 26 maart kunnen bezoekers van 11.00 uur tot 18.00 uur alle sessies gratis bezoeken. Het volledige programma is samengesteld in samenwerking met onder andere Confederatie Bouw, Bouwunie, ADEB-VBA, BGO-OBAC, Aquaflanders en FEDBETON.

Heel wat interessante sprekers maken er hun opwachting: Axel Weydts, Stad Kortrijk; Tom Roelants, AWV; Liesbeth Rombouts, A.I.V.; Carl Heyrman, Aquaflanders en nog vele anderen.

Techni-Mat Awards

Naast verschillende infosessies en seminars worden er op woensdag 25 maart om 19u30 de allereerste Techni-Mat awards uitgereikt in samenwerking met Louwers Mediagroep. Maar liefst 1 bedrijf op 4 stuurde een inzending.

Drie categorieën worden onderscheiden: de Sustainability Award, Technical Award en de Audience Award. De drie genomineerden per categorie krijgen een plek in de Wall of Fame op de beursvloer. Bezoekers van Techni-Mat kunnen vervolgens stemmen op de genomineerden. De genomineerde met de meeste publieksstemmen wint de Audience Award. Alle bezoekers en exposanten van Techni-Mat kunnen vrij de awardceremonie bijwonen, die wordt afgesloten met een receptie.

Over Techni-Mat

InfraTech en Matexpo, twee toonaangevende vakbeurzen in Nederland en België op het gebied van bouw en infrastructuur, slaan de handen ineen en organiseren op 25 & 26 maart 2020 de nieuwe vakbeurs Techni-Mat in de Kortrijk Xpo in België. Met deze vakbeurs wordt er ingespeeld op een groeiende behoefte in de branche: een platform waar kennis en techniek over infra en ruwbouw onder één dak zijn samengebracht. Techni-Mat is het verzamelpunt van knowhow voor de sector en focust zich op techniek en materialen. Registreren voorafgaand je bezoek is gratis via www.techni-mat.eu. Gebruik code OTAR1.